Konya’da yetişen bitkinin şok edici etkisi! Meğer içinden çıkan…

Konya’da yetişen bitkinin şok edici etkisi! Meğer içinden çıkan…
 Muhabir
Konya başta olmak üzere farklı illerde yetiştirilen bu bitkinin faydaları saymakla bitmiyor. Bağışıklık sistemini güçlendirme, sinüzit gibi birçok hastalığa iyi gelen bitkinin şok edici etkisine inanamayacaksınız. İşte detaylar…

Konya’da yetişen kırlangıç otu faydaları ile sağlık problemlerini çözmeye yardım ediyor. Birden çok hastalığa iyi gelen kırlangıç otunun en farklı etkisi size şaşırtacak. Konya’da yıllar göz sağlığı problemi yaşayanların bir numaralı tercihlerinden biri olan kırlangıç otu gözlük numarasının düşmesini, gözde bulunan sarı nokta ve katarak gibi sağlık sorunlarına iyi geliyor. Aksoy Şifalı Bitkiler sahibi Ali Koç kırlangıç otunun faydalarını ve nasıl kullanıldığını sizin için anlattı.
Kırlangıç otunun faydasını görmek için en az 3 kere yapılmasını gerektiğini belirten Ali Koç, “Sarı nokta, katarak gibi göz problemlerinin hepsini çözüyor. Sürdükten sonra burun akıntısı oluyor ve 2-3 dk yakar ama haftada bir kez gelmek şartıyla şifa bulabilirsiniz. Şimdi ben bunu bir kişiye damlattım sonra şifa bulduğu için 3 kişi geri gönderir. Tamamen ücretsiz Allah rızası için yapıyoruz. Vatandaşımız faydalansın diye böyle bir hizmette bulunuyoruz. Gözlük takmak istemeyenler devam etmesi gerekiyor, zamanla her yaptığımda gözlük numarası düşüyor. Kırlangıç otu gözlüğü çöpe attırıyor diyebiliriz. Kırlangıç otu her yerde yetişebilir ama Konya’da hatip tarafında emekli öğretmen bir tanıdığım var yıllardır bunu yapıyor. Tohumunu herkese veriyor istediğiniz yere ekebilirsiniz. Suyu bol seven bir bitki olduğu için bol bol sulanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

dsc-0299.jpg

GÖZ ÇUKURUNU UYGULANIYOR
Sıvının göz çukurlarına damlatıldığını söyleyen Ali Koç, “Kırlangıç otunun yaprakları bitkisel göz tedavisinde kullanılır. Öncelikle göz çevresi suyla temizleyip, ardından kurumasını beklememiz gerekiyor. Kırlangıç otunun yapraklarından 2 adet alıyorum, yaprakların mutlaka yaş olması gerekiyor ve her iki göz için ayrı ayrı yaprak kullanılmalıdır. Göz kapakları açıp ve yapraklardaki sıvıyı göz çukuruna damlatıyorum. Bu yöntem geleneksel bir yöntemdir ama çoğu kişide işe yarıyor ama denemeden önce mutlaka doktora danışmalısı gerekiyor” dedi.