Konya’da O Bölümü Seçen Öğrencilere Verilecek Burs Dudak Uçuklattı!

Konya’da O Bölümü Seçen Öğrencilere Verilecek Burs Dudak Uçuklattı!
 İnternet Editörü
Konya Selçuk Üniversite’sindeki o bölümü seçen ve YKS sıralamasında ilk 100 bin içerisine giren öğrenciler asgari ücret tutarında burs alacak. İşte detaylar…

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü’nü tercih eden ve Yükseköğretim Kurulu Sınavı’nda ilk 100 bin aday arasına giren üniversite adaylarına verilecek bursu açıkladı. Acar, “YKS sıralamasında eşit ağırlık puan türünde ilk 100 binde yer alıp Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü’nü tercih eden öğrencilere 4 yıl süresince asgari ücret tutarında karşılıksız burs verilecek. Ayakkabı alanında Türkiye’deki ilk ve tek 4 yıllık bölüm olan ve ilimizde bulunan Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümünü eşit ağırlık puan türünde ilk 100 binde tercih eden öğrencilere ÖSYM’nin 2024-2025 tercih kılavuzunda ayakkabı tasarımı ve üretimi bölümü için Ek-154. madde gereğince İDMİB tarafından asgari ücrete kadar burs verileceği açıklanmıştır” dedi.

whatsapp-image-2024-08-01-at-13-03-56.jpeg

Bölüme olan talep artışının sadece Konya’yı değil Türkiye’deki tüm ayakkabı sektörünü ilgilendirdiğini belirten Acar, “Son bir yıldır farklı tasarımlardan yapay zeka ile ayakkabı üretimine kadar bir çok konuda sektöre öncülük eden, ürün ve tasarımları İtalya ve Cezair gibi farklı ülkelerdeki uluslararası fuarlarda sergilenen, Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü Konya’mızın sektörel olarak öncülüğüne önemli katkılar sağlamaktadır. Ayrıca bu bölümden mezun olanların 2023 Haziran ayında tebliğler dergisinde yayınlanan kararnameyle öğretmen olma haklarının verilmesi ve ilk atamanın bu sene gerçekleştiği sektörümüz açısında çok önemli bir gelişme olarak kabul edilmektedir. Bu gelişmelere ilaveten ilk 100 binde burs verilecek olması bölüm öğrenci talebi ve sektörel gelişimi de beraber getirmesini beklemekteyiz. Önceki yıllarda 1-1,5 milyon diliminde öğrenci alan bölümümüz bu sene verilecek burs ve öğretmen olma hakkıyla birlikte yüzbinlere doğru büyük bir atılım gerçekleştirmesini beklemekteyiz. Bölüme olan talep artışı kaliteli eğitimin yanında sadece Konya’mızı değil ülkemizdeki tüm ayakkabı ve saraciye sektörünü yakından ilgilendiren bir meseledir. Bu bağlamada bu gelişmelerde Konya Ayakkabıcılar Odası olarak gerekli katkıları sağladığımızı ve bu alandaki gelişmelere destek verdiğimizi belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-08-01-at-13-03-57.jpeg

Yaşanan gelişmelerin Konya’da ayakkabıcılıkta eğitime ne kadar önem verildiğinin göstergesidir diyen Acar, “Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü Türkiye'de son bir yıl içinde başarılarıyla adından çokça söz ettirdi. Bu başarılarda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Ahmet Uzun'un eğitime katkısı ve Ayakkabı Sektörüne verdiği destek ve öncülüğü çok önemli buluyor, sektör temsilcileri olarak takdirle karşılıyoruz. Konya ve Türkiye Ayakkabı Sektörümüze verilen eğitim desteği ve başarılı çalışmaları için Selçuk Üniversitesi Yönetimini, Fakülte Yönetimini, Bölümün idareci ve hocalarını ve özellikle asgari ücret tutarındaki bursun bölüme kazandırılmasına destek veren İDMİB Başkanı Sayın Güven Karaca’ya ve kazandırılmasını sağlayan bölüm başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun’a ve Konya Ayakkabı sektörümüz adına tebrik ve teşekkür ediyor, başarılı çalışmaların artarak devam etmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Konya'nın Sesi