Konya’da Kamp Yapılacak En İyi Beş Eşsiz Mekân!

Konya’da Kamp Yapılacak En İyi Beş Eşsiz Mekân!
Konya’da biraz sessizlik, ağaçların kokusu, dalga sesleri ve kuş cıvıltılarıyla birlikte huzurlu bir tatil… 9 günlük bayram tatili sonrasında Konyalılar rahat nefes alıp kafa dinleyecekleri mekânlar arayışında. Bayram telaşı sonrası rahat bir...

Konya’da biraz sessizlik, ağaçların kokusu, dalga sesleri ve kuş cıvıltılarıyla birlikte huzurlu bir tatil… 9 günlük bayram tatili sonrasında Konyalılar rahat nefes alıp kafa dinleyecekleri mekânlar arayışında. Bayram telaşı sonrası rahat bir hava almak istiyorum, ailemle huzurlu bir hafta sonu geçirmek istiyorum diyorsanız bu yazımız tam size göre!

Konya sayısız doğal güzelliği barındıran ve adeta cenneti andıran birçok noktaya sahiptir. Kampçıların en çok ziyaret ettiği şehirlerden biri olma özelliğini taşıyan Konya, bu konuda gerçekten çok fazla çeşitliliğe sahip bir şehirdir. Bölge olarak Konya’nın merkezinden uzak yerlerde kamp yapılabilecek sayısız nokta bulunmaktadır. İşte o mekânlar…

1- BEYŞEHİR KARABURUN PLAJI KAMP ALANI

Beyşehir Gölü Konya merkezine 85 km uzaklıktadır. Karaburun Plajı da dâhil olmak üzere pek çok plaja sahiptir. Gitmek için ilçe merkezinden köy otobüslerini tercih edebilirsiniz. Ücretli giriş yapacağınız Karaburun Plajı, tuvalet ve duş ihtiyacınızı karşılamak için temiz alanlara sahip. Plajı kullanmak istemeyen ve ağaçların gölgesinde doğa manzarasında konaklamak, dinlenmek isteyenler için de ideal bir yer. Alan, günübirlik geziler, yüzme ve çadır kampı için oldukça uygun. Kamp yapmak için giriş ücreti dışında bir ücret ödemenize gerek yoktur.

BEYŞEHİR KARABURUN PLAJI KAMP ALANI

Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/xvmdPEy5LHM8DkFx9

2- KARATAY BELEDİYESİ KARAVAN KAMP ALANI

Konya’nın ilk ve tek karavan parkı Karatay Belediyesi Karavan Parkı, turistik geziye karavanlarıyla çıkan yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez uğrak yeri olmaya devam ediyor. Karatay Karavan Parkı’nda konaklayan ziyaretçiler için her şey düşünülmüş. Doğayla iç içe olma fırsatı sunan Karatay Karavan Parkı’nda ziyaretçilerin daha rahat vakit geçirebilmeleri için tuvalet, lavabo ve banyo imkânının yanı sıra ücretsiz elektrik ile su imkânı da bulunuyor. Ziyaretçilerin ayrıca, Karatay Karavan Parkı’nın hemen bitişiğinde bulunan Karatay Şehir Parkı ve Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ni gezmeden Konya’dan ayrılmamalarını tavsiye ediyoruz.

KARATAY BELEDİYESİ KARAVAN KAMP ALANI

Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/f68MQP3QubwTGepE7

3- YEŞİLDAĞ KAMP ALANI

Konya ücretsiz kamp alanları arasında yer alan, Yeşildağ kamp alanı; çadır kampı ve karavan kampı için uygundur. Beyşehir Gölü kıyısında manzaralı ve ağaçlar arasında keyifli bir kamp yapmak isterseniz, Yeşildağ kamp bölgeseni tercih edebilirsiniz. Konya’da özellikle hafta sonu günlerinde yoğun olarak ziyaret edilen kamp alanı gürültüden ve kalabalıktan uzaklaşmak için kamp severler adına güzel bir tercih olacaktır. Yürüyüş parkuru, kontrollü ateş yakılabilir alanlar, balık tutma ve ücretsiz otopark. WC, çeşme ve mescit otopark alanında bulunmaktadır.

YEŞİLDAĞ KAMP ALANI

Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/ipAFZhVUWoJEpcP26

4- GÖKSU (YERKÖPRÜ) ŞELALESİ KAMP ALANI

Göksu Şelalesi, Hadım ilçesine 20-25 km uzaklıkta bulunuyor. Mersin’e doğru akan şelale, Mut ilçesindeki Yerköprü Şelalesiyle birleşmekte. Burası Akdeniz’e doğru yola koyulan Göksu Nehri‘nin bizlere harika bir hediyesi diyebiliriz. Dev kayaların arasından akan suları izleyebilir, yürüyüşler yapabilirsiniz. Ağaçların gölgesinde ateş yakıp mangal yapabilme şansınız var. Günübirlik geziler ve kamp için uygun bir yerdir. İçerisinde ihtiyaçlarınızı giderebilmeniz için market, tuvalet ve çeşme mevcuttur. Kamp severlerin uğrak noktası olan bu alan sizleri de misafir etmekten mutluluk duyacaktır.

GÖKSU (YERKÖPRÜ) ŞELALESİ KAMP ALANI

Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/TmW9jksZeMN1Fo3f6

5- YEŞİLGÖL KAMP ALANI

Konya Ilgın’da yer alan Ilgın Gölü, Ilgın Yeşilgöl olarak da bilinmektedir. Yürüyüş yolu, mangal alanı ve manzara seyir noktası imkanları bulunmaktadır. Ilgın Gölü’ne Ilgın merkezden servislerle ya da taksilerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Yiyecek, içecek, tuvalet ve çeşitli ihtiyaçlarınız için Ilgın Gölü’nün etrafında hizmet veren restoran ve kafeleri ziyaret edebilirsiniz.

YEŞİLGÖL KAMP ALANI

Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/souxSUcCmkLWfZPu9

•GİZEM BAŞAR

Kaynak:Konya'nın Sesi