Konya’da Düğün Sezonu Başladı! Abiyelere İlgi Arttı!

Konya’da Düğün Sezonu Başladı! Abiyelere İlgi Arttı!
 Muhabir
Yaz tatilinin başlamasıyla düğün sezonu da hareketlenmeye başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da abiye giyime ilgi oldukça arttı. Sefa Giyim ve Abiye satış danışmanları Fatmanur Tınkır ve Ayşegül Mısırlı kadınların abiyeye olan ilgi yoğunluğunu anlattı.

Abiye elbiseler kadınların gardıroplarında vazgeçilmez parçalar olarak yerini alıyor. Mezuniyet ve düğün gibi özel günler de kullanılan abiyeler farklı renk ve model seçenekleri ile kadınların olmazsa olmazı oluyor.

HER KESİME HİTAP EDEN MODELLER BULUNUYOR

Her beden de onlarca model abiyenin bulunduğunu söyleyen Fatmanur Tınkır, “Abiye sezonu genellikle Mayıs aylarında mezuniyetlerin başlamasıyla başlıyor. Daha sonra düğün sezonu başladığı için Ekim ayını kadar devam ediyor. Düğün sezonunda abiye satışlarımız çok fazla oluyor. Normal giyime göre abiyeler daha fazla satılıyor. Abiyelere talep bu yıl beklediğimizden de fazla oldu. Her kesimden insana hitap eden en az 70-80 tane farklı model de abiye modelimiz var. Her vücut yapısına göre abiyelerimiz de bulunuyor. Abiye bedenlerimiz genellikle 36 bedenden 50 bedene kadar, 50 beden de 56 bedene kadar oluyor. Geniş beden aralıkları ve geniş bir ürün yelpazemiz olduğu için müşterilerimiz memnun ayrılıyor” dedi.

whatsapp-image-2024-07-10-at-15-53-59.jpeg

BU YILIN TRENDİ ÇALIKUŞU MODELİ

Bu yıl en çok tercih edilen abiye modellerinin arasında birinci sırada Çalıkuşu modelinin geldiğini belirten Fatmanur Tınkır, “Herkesin tercihleri birbirinden farklı oluyor. Her renk ve modelden satışlarımız oluyor ama bu sene en çok tercih edilen Çalıkuşu modeli oldu. Çalıkuşu modeli genellikle hafif kumaşlar ve ince detaylarla süsleniyor ve dantel, inci ve zarif işlemeler gibi detaylarla zenginleştiriliyor. Çalıkuşu modelinde etekleri geniş ve dökümlüdür bu da yürürken zarif bir görünüm sağlar. Özellikle kendi söz ve nişanı olanlar Çalıkuşu modelini tercih ediyorlar. Bunun dışında saten, taşlı ve düz kalem payetli elbiseler çok satılıyor. Bu sene taş ve pul oldukça moda oldu. Bu yılın moda renkleri de siyah, lacivert, gri ve bordo oldu” ifadelerini kullandı.

dsc-0043.jpg

KONYALILARIN ABİYEYE İLGİSİ YOĞUN

Konyalı kadınların ilgisinin bu yıl da oldukça yoğun olduğumu belirten Ayşegül Mısırlı, “Geçen seneye oranla her şeye zam geldiği gibi abiye elbiselere de zam geldi. Abiyelere gelen zamlara rağmen Konyalıların ilgisi hala çok yüksek oluyor. Gün içinde en az 10 tane abiye satıyoruz. Hem düğüne hem kınaya farklı farklı giymek istedikleri için geldiğinde birden fazla abiye alan müşterilerimiz de oluyor. Birden fazl Gün içinde en az 10 tane abiye satıyoruz a abiye almaya gücü yetmeyenler de tanıdıkları ile gelip aldıkları abiyeleri aralarında değiş tokuş yapıyorlar. Her bütçeye uygun abiyemiz bulunuyor. Abiye fiyatlarımız 1250 TL’den başlayıp 10 bin TL’ye kadar çıkıyor. Fiyat konusunda müşterilerle anlaşabildiğimiz için onlara yardımcı oluyoruz herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Müşterilerimizin bütçesine uygun abiyeyi beğenilerine sunarak onları memnun etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.