Konya'da Dev Proje! 13 Tanesinin Yapımı Tamamlandı!

Konya'da Dev Proje! 13 Tanesinin Yapımı Tamamlandı!
DSİ Genel Müdürlüğü suyun zararlarının önüne geçmek ve yaban hayatını korumak için de faaliyet faaliyet göstermektedir.

Bu bağlamda ülkemizde 1954 yılından bu yana toprak ve su kaynaklarını geliştirmekle mesul olan DSİ, aralarında dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajların, en uzun sulama kanallarının ve içme suyu maksatlı tünellerin bulunduğu sayısız tesisi tamamlayarak milletimizin istifadesine sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir.

Sahip olduğu iş makineleri ve deneyimli operatörleri ile çevre düzenlemesinden, kanal ve gölet temizliğine, tahkimattan dere ıslahına, kazıdan yol çalışmasına kadar birçok alanda hizmet vermektedir.

whatsapp-image-2024-08-01-at-11-17-35-1.jpeg

Küresel ısınma ile birlikte kaliteli ve temiz suyun önemi giderek artıyor. Son yıllarda mevsimsel yağışların azalması ve yaşanan kuraklık bu ihtiyacı daha da arttırdı. Kırsal mahallelerde bulunan hayvan üreticilerimiz, özellikle yaz aylarında yeterli ve temiz içme suyuna ulaştırmak için önemli mesafeleri aşmak zorunda kalıyor. Tüm gününü arazide geçiren mera hayvanları için yapılan Hayvan İçmesuyu Göletleri önem arz etmektedir.

Bu kapsamda, Kuruluşumuz, iş makineleriyle Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerinde toplam 13 adet Hayvan İçmesuyu Göleti inşa etti. Ayrıca, inşa aşamasında 1 adet, planlama aşamasında ise 6 adet Hayvan İçmesuyu Göleti daha bulunuyor. Bu projeler sayesinde bölgedeki hayvancılık faaliyetleri desteklenerek kırsal alanların ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Hayvan İçmesuyu Göletleri, su erişimini artırarak çiftçilerimize ve hayvan yetiştiricilerimize önemli bir kaynak sağlamaktadır.

whatsapp-image-2024-08-01-at-11-17-35-2-001.jpeg

Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından biri olan DSİ’nin, ülkenin en büyük iş makinası parklarından birine de sahip olduğunu söyleyen DSİ Genel Müdürü Sayın Mehmet Akif Balta, “Yürüttüğümüz her faaliyet vatandaşlarımızın yaşamına doğrudan etki ediyor. İş makinalarımız ülkenin dört bir yanında çalışıyor. DSİ mühendisiyle, işçisiyle, iş makinesiyle devletinin ve milletinin hizmetinde. İş makinalarımız dere ıslahı, rusubat temizliği ve yaban hayatına su temini projelerinde. Bu projelerin yapılmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi