Konya’da 1920’lere Dönmek İstemiyorsanız Bunları Yapın!

Konya’da 1920’lere Dönmek İstemiyorsanız Bunları Yapın!
 Muhabir
Konya AKOM’un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla elektrik tesisatında yaşanması muhtemel sıkıntıların önüne geçmek amacıyla vatandaşlara bilgilendirme mesajı yayımlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi elektrik kullanımında priz, kablo, tamir, kesinti ve güvenlik tedbirleri hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Konya AKOM’un yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Elektrik tesisatımız da problem yaşamamak için şu hususlara dikkat etmeliyiz:

Bir prize birden fazla fiş takılmamalıdır. Özellikle de çok akım çeken ütü, ısıtıcı, fırın, tost makinesi, saç kurutma makinesi gibi araçlar kesinlikle aynı prize takılmamalıdır. Çok gerekli durumlarda televizyon, bilgisayar, telefon vb. araçlar aynı prize takılabilir. Çünkü bu araçlar az enerji ile çalışabilen araçlardır.

Elektrik taşıyan kablolar üzerinde az da olsa ısı oluştuğu için zamanla kabloların plastik kısımları aşınır. Dolayısı ile kabloların iletken kısımlarının temas etmesi halinde yangına neden olabilir.

Nemli ya da ıslak ellerimiz ile kesinlikle elektrikli araçlara temas etmemeliyiz.

Prizlerin mutlaka topraklanmış olması gerekmektedir. Olası bir terslik durumunda toprak hattı sayesinde gelen fazla akım toprağa iletilecektir.

Oluşan elektrik arızaları mutlaka deneyimli elektrikçilere yaptırılmalıdır. Kendimiz kesinlikle müdahale etmemeliyiz.

Uzatma kabloları mümkün olduğunca kullanılmamalıdır. Uzatma kabloları daha fazla enerji kullanımına neden olacaktır.

Çocukların elektrik prizlerine, kablolarına veya elektrikli aletlere dokunmalarını engellemek için gerekli tedbirler alınmalıdır. Çocukların güvenliği her zaman önceliğimiz olmalıdır.

Elektrik kesintileri sırasında, tüm elektrikli aletlerin kapatılması ve elektrik geldiğinde ani voltaj dalgalanmalarının aletlere zarar vermesini önlemek önemlidir.

Elektrik enerjisi, hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak, bu enerjiyi güvenli bir şekilde kullanmak, hem kendimizin hem de çevremizdeki kişilerin güvenliği için hayati önem taşır. Bu basit önlemler, elektrikle ilgili potansiyel tehlikeleri önlemeye yardımcı olacaktır.”

İşte o paylaşım:

-Büşra GÜLTAŞ