Konya Valiliği Uyardı: O Bölgelere Giriş Yasağı Getirildi!

Konya Valiliği Uyardı: O Bölgelere Giriş Yasağı Getirildi!
 Muhabir
Konya Valiliği TEKNOFEST kapsamında Tuz Gölü güneyinde "HİSAR Seri Üretim Projesi ve SUNGUR Projeleri” testlerinin güvenli bir şekilde yapılabilmesi nedeniyle 29 Temmuz-18 Ağustos 2024 tarihleri arasında giriş yasağı uygulanacağını duyurdu.

Konya Valiliği, 09-16 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek, “HİSAR Seri Üretim Projesi ve SUNGUR Projeleri”nin testlerinin 29 Temmuz-18 Ağustos 2024 tarihleri arasında Tuz Gölü güneyinde yapılacağını duyuruldu.

Valiliğin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Savunma Sanayii Başkanlığı talebi doğrultusunda Aksaray ili Tuz Gölü güneyinde; Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) faaliyeti için belirlenen geçici askeri güvenlik bölgesi tarihlerinin 09-16 Eylül 2024 olarak değiştirildiği, “HİSAR Seri Üretim Projesi ve SUNGUR Projeleri” kapsamında planlanan testlerin güvenli bir şekilde yapılabilmesi amacıyla 29 Temmuz-18 Ağustos 2024 tarihleri arasında geçici askeri güvenlik bölgesi olarak ilan edildiği belirtilmiş olup söz konusu bölgelere ilişkin koordinat bilgileri ve giriş yasağı uygulanacak tarihler bildirilmiştir. Bu kapsamda; Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliğinin 20’nci maddesi gereğince, söz konusu bölgeye ilişkin koordinat bilgileri ve giriş yasağı uygulanacak tarihler mahalli basın ve yayın organlarında yayımlanmak üzere gönderilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

ASKERİ YASAKLI BÖLGELERİN KOORDİNATLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

-Büşra GÜLTAŞ