Konya Sağlık Turizminde Yükselişe Geçti!

Konya Sağlık Turizminde Yükselişe Geçti!
 Muhabir
Konya son yıllarda sağlık turizminde oldukça önemli bir ivme yakaladı. Avrupa’nın birçok yerinden tedavi olmak için gelen hastaların tercihi Konya’dan yana oluyor. Op. Dr. İlker Yiğit Konya’da yükselişe geçen sağlık turizmini anlattı.

Türkiye’de her geçen yıl artan sağlık turizminde İstanbul ve Antalya’dan sonra Konya geliyor. Turizminin en önemli unsurlarından biri olan ulaşım konusunda Avrupa ülkelerinden Konya’ya direkt uçuşların bulunmasının en önemli faktör olduğunu belirten İlker Yiğit, “Konya'da sağlık turizmi oldukça arttı. Konya'ya yurtdışından genellikle estetik için tercih ediyorlar. Buna örnek vermem gerekirse saç ekimi, diş yapımı ve plastik cerrahi için tercih ediyorlar. Aslında Türkiye’de sağlık turizminin merkezi İstanbul ve Antalya olarak görünüyor ama Konya’da da bir artış var.

whatsapp-image-2024-07-22-at-15-12-17-001.jpeg

Hastaların gelmesinin nedeni ne, neden Konya? diye düşündüğümüzde en büyük etken uçakla direkt ulaşım olması diyebiliriz. Avrupa'nın bazı yerlerinden Konya'ya direk uçuşların bulunuyor ve bu oldukça önemli bir faktör oldu. Konya’da her türlü estetik işlemler ve diş hekimliği ile ilgili işlemler yapılmasından kaynaklı işlem yaptırmak isteyenler Konya’yı tercih ediyor” dedi.

SAĞLIK TURİZMİNİN ARTMASI İÇİN DERNEK KURULDU

Yurtiçi ve yurtdışından daha fazla hastanın Konya’yı seçmesi için Konya Sağlık Turizmi Derneği’nin kurulduğunu ifade eden İlker Yiğit, “Yurtdışından daha fazla hasta getirebilmek için Konya Sağlık Turizmi Derneği kuruldu. Derneğimizin kuruluş amacı sağlık turizmi üzerinde çalışmalar yaparak Konya’nın ve Türkiye’nin tıbbi alanda sahip olduğu alt yapı ve imkânlarını değerlendirerek yurtdışından tedavi amaçlı hastaların getirilmesine ve ülkemizde tedavi edilmesine katkı sağlamak, Termal Turizm ve SPA-Welness üzerine çalışmalar yaparak, Konya’nın sahip olduğu doğal kaynaklar, termal sular üzerinde çalışmalar yaparak bunların yurtiçi ve yurtdışında tanıtımlarını yapmak, tedavi ve dinlenme amaçlı turistlerin Konya’ya gelmesini sağlamak ve ileri yaş ve Engelli Turizmi üzerinde çalışmalar yaparak, yaşlı ve engellilerin yaşam kalitelerini arttırmak ve Konya’nın alt yapı ve imkânlarını bu amaçla değerlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

saglik-turizmi-1681961.jpg

KONYA’NIN TANITILMASI GEREKİYOR

Konya’da sağlık turizminin artması için Konya’nın ve hekimlerinin tanıtılması gerekitğini belirten Yiğit, “Konya da sağlık turizmini arttırmak için neler yapmamız gerekir diye düşündüğüm de Avrupa'nın belirli yerlerinden direkt uçuşlar var. Bu uçuşlarının sayısının arttırılması gerekiyor. Konya'nın turizm açısından gezilecek, görülecek yerlerinin daha çok artması gerekiyor veya hali hazırda olan yerlerin geliştirilmesi gerekiyor. Keşke daha fazla gezilecek, paylaşılacak bir yer olsa sağlık turizmi daha fazla ilerler. Mevlana’nın büyük bir etkisi var tabi ki ama insanlar başka yerler de görmek istiyor çünkü sağlık turizmi dediğimizde hem turizm işin içine giriyor hem sağlık ikisi beraber olduğu için bu konu da çalışmalar yapılması gerekiyor. En önemli konulardan birisi de Konya'nın dışarıda tanıtımı daha fazla yapılması gerekiyor. Bunlar yapılırsa Konya’nın sağlık turizmi konusunda ilerleyeceğini düşünüyorum çünkü yeteri derecede hekimlerimiz var. Plastik cerrahi, estetik cerrahi, diş hekimleri başta olmak üzere Avrupa’dan çok çok daha iyi hizmet edebilecek hekimlerimiz mevcut” ifadelerini kullandı. -Buse Aşcı

whatsapp-image-2024-07-22-at-15-12-18-001.jpeg