Konya Meydanları İlk Günkü Gibi!

Konya Meydanları İlk Günkü Gibi!
 Muhabir
2016 yılı FETÖ darbe girişiminin üzerinden geçen 8 yılın ardından Konya sokaklara döküldü. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Mevlana Meydanı’nda düzenlenen etkinliklere binlerce kişi katılarak şehitlerİ andı.

“Milletin Zaferi” temasıyla düzenlenen etkinliklerde binlerce Konyalı bir araya geldi. Anma yürüyüşüyle başlayan program Mevlana Meydanı’nda düzenlenen mehter marşıyla devam etti. Konya Protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte dev ekrandan millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı yayınlandı.

whatsapp-image-2024-07-15-at-23-28-51.jpeg

TÜN DÜNYAYA DURUŞUMUZU GÖSTERDİK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Konya sokaklarını dolduran vatandaşlara seslenen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimiz milletimizin kalbinde ebediyete kadar yaşayacaktır. Her zaman milletinin önünde dimdik duran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sokaklara çıkan kardeşlerimiz tüm dünyaya darbeye nasıl karşı konulacağını ve iradesini nasıl sahip çıkacağını gösterdi. Darbeyi püskürten aziz milletimiz bununla da yetinmedi 27 gün boyunca şehir meydanlarında demokrasinin, milli iradenin ve bağımsızlığımızın sarsılmaz bekçisi oldu. Dayanışmamızı ve kardeşliğimizi daima diri tutsun bize düşen bundan sonra da hainlere ve işbirlikçilerine karşı her zaman uyanık olmaktır. Aziz şehitlerimizin sizlerin huzurunda bir kez daha saygıyla rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günümüzü bir kez daha yürekten kutluyorum” dedi.

whatsapp-image-2024-07-15-at-23-18-47.jpeg

Altay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Milletimizin kahramanlık destanlarına bir yenisini daha eklediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle; okunan hatm-i şerifleri, duaları, Kur’an-ı Kerim tilavetlerini şehitlerimizin ruhlarına hediye ediyor, bu ihanet girişimine karşı canlarını siper ederek şehadete eren 251 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hiç şüphesiz ki bu vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimiz, milletimizin kalbinde ebediyete kadar yaşayacak. Yine, hain FETÖ ve işbirlikçilerinin darbeye kast ettiği o çetin gecede; tanklara, tüfeklere karşı elinde ay yıldızlı bayrağımızla ve göğsünde sarsılmaz imanıyla mücadele ederken gazilik payesiyle müşerref olan 2 bin 193 kahramanımıza sağlık ve afiyet diliyorum. 15 Temmuz gecesi şehirlerin meydanlarına akın ederek, canları pahasına istiklal ve istikbalimize sahip çıkan aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü gönülden tebrik ediyorum”

whatsapp-image-2024-07-15-at-23-17-53.jpeg

İRADEYE SAHİP ÇIKTIK

Darbe gecesi canıyla, kanıyla mücadele eden milletin asla karanlığa teslim olmadığını hatırlatan Altay, “FETÖ Terör Örgütü ve devletin içine gizlenmiş hain yandaşları, 15 Temmuz 2016 gecesi tanklarla, F16’larla, helikopterlerle bu ülkeye, bu millete boyunduruk vuracağını sandı. Ama unuttukları şey; bin yıldır hiçbir zaman hainlere, alçaklara, fırsat vermeyen milletimizin sarsılmaz iradesiydi. Nasıl ki ecdadımız yedi düvele karşı Çanakkale’de canını feda ederek savaştıysa, 15 Temmuz’da da kahraman milletimizin çelikten iradesi hainleri perişan etti. Milli kimlik ve karakterinde Allah’tan başka bir güç tanımayan kahraman milletimiz o gece de canıyla, kanıyla mücadele etti ve asla karanlığa teslim olmadı. Her zaman milletinin önünde dimdik duran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sokaklara çıkan kardeşlerimiz, tüm dünyaya, darbeye nasıl karşı konulacağını ve iradesine nasıl sahip çıkılacağını gösterdi. Asırlar boyu ecdadımızın sinesinde taşıdığı inanç, cesaret ve kahramanlık, 15 Temmuz gecesi şehir meydanlarında, milletimizin sinesinde yeniden vuku buldu" şeklinde konuştu.

81 İL KENETLENDİ!

81 ilin meydanlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını bekleyen halk dev ekranda o anlara tanıklık etti. Erdoğan, "Bugün milletimin zaferinin aziz milletimizin FETÖ'cü darbecilere karşı kuru elleriyle yazdı direniş destanının 8 yılını idrak ediyoruz. 15 Temmuz kıyamının 8 seneyi devriyesinde bu gazi mekanda ve 81 vilayetimizin tamamında birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi bugün de omuz omuzayız. Biriz, beraberiz. Genci yaşlısı, kadını erkeğiyle 85 milyon hepimiz tek yumruğuz. Bu aziz milletin bir ferdi ve Türkiye Cumhurbaşkanı olarak karşımdaki bu muhteşem kardeşlik tablosundan duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade etmek istiyor, bu muazzam birlik ve beraberlik için dosta güven düşmana korku veren bu dik duruşunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kardeşlerim rabbimiz mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'de “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, zira onlar diridirler ancak siz bunu bilemezsiniz” buyuruyor manevi bakımdan böyle şerefli bir makama ulaşmak şehadetle müşerref olmak dünyada her kula nasip olmaz. 15 Temmuz gecesi darbeye direnen vatandaşlarımızdan 252 şehidimiz bu müjdeye mazhar oldu ve şehitlikle şereflendi. Şehitlerimizin yanı sıra 2 bin 740 insanımızda o gece yaralanarak gazi oldu. Yurt dışındaki şarlatandan emir alarak pis ellerini vatanımıza uzatan FETÖ'cü alçaklar, döktükleri kanla tarihimize kara bir leke olarak geçtiler. Ülkemize, milletimize ve milli iradenin temsilcisi olan hükümetimize kast eden bu ihanet şebekesi, değil 8 yıl, 80 yıl sonra bile nefretle anılacak. Modern dönem haşhaşilerini ne biz affedeceğiz ne de 252 evladını bir gecede kara toprağa veren milletimiz affedecektir. Üzerinden 8 sene geçmesine rağmen acımız da öfkemiz de tazedir. FETÖ'yle ve vesayetle mücadele azmimiz ilk günkü kadar diridir, güçlüdür, ayaktadır" ifadelerini kullandı.