Konya İlçeleri Hangileri? Konya'nın Kaç İlçesi Var?

Konya İlçeleri Hangileri? Konya'nın Kaç İlçesi Var?
Konya, üz ölçümü olarak ülkemizin birinci büyük ili olan ve sürekli olarak nüfusu artan illerimizden biri… Peki, tüm bu güzelliklerinin içinde Konya İlçeleri hakkında ne kadar bilgiye sahibiz? Kaç ilçesi olduğunu biliyor muyuz? Konya’nın ilçeleri...

Konya, yüz ölçümü olarak ülkemizin birinci büyük ili olan ve sürekli olarak nüfusu artan illerimizden biri… Peki, tüm bu güzelliklerinin içinde Konya İlçeleri hakkında ne kadar bilgiye sahibiz? Kaç ilçesi olduğunu biliyor muyuz? Konya’nın ilçeleri hakkındaki tüm sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Konya coğrafi konumu itibari ile İç Anadolu bölgesinde yer alan bir şehir. Aynı zamanda büyükşehir statüsünde yer alan Konya, Türkiye'nin ekonomik açısından en gelişmiş şehirleri arasında yer almaktadır.

KONYA NÜFUSU KAÇTIR?

Konya ilçesinin toplam nüfusu 2.1 milyon olarak belirlenmiştir.

KONYA İLÇELERİ

Konya ilimizin toplam 31 ilçe, büyükşehir belediyesi dahil toplam 32 belediye bulunmaktadır.

Konya ilçeleri; Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak’tır.

KONYA İLÇELERİ HARİTASI

Kaynak:Konya'nın Sesi