Konya emniyet müdürü duyurmuştu! O cadde de hız yapanlar yandı!

Konya emniyet müdürü duyurmuştu! O cadde de hız yapanlar yandı!
 Muhabir
Konya Emniyet Müdürü Karabulut yaptığı açıklamada duyurduğu, sürekli kazaların yaşandığı caddeye yeni EDS sistemi kuruldu.

Konya'da 5 kişinin öldüğü kazanın yaşandığı Yeni İstanbul Caddesi üzerindeki Fırat Köprülü Kavşağı ve İstanbul Yolu Köprülü Kavşağı arasına yeni bir EDS sistemi kuruldu.

Konya Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında bu caddelerde de EDS'lerin 7/24 hizmet vereceğini duyurmuştu.

Yeni İstanbul Caddesi için hız sınırı 82 olarak belirlendi.

ekran-goruntusu-2024-08-05-170559-001.png

EDS NEDİR?
Karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturarak kural ihlalinde bulunan veya suça karışan araçların kameralar vasıtasıyla izlenerek görüntülendiği ve tespit edildiği, bilgilerin toplandığı trafik idari para cezası karar tutanağına dönüştürüldüğü “Elektronik Denetleme Sistemi” (EDS) olarak adlandırılan ana izleme ve görüntüleme sistemidir.
KONYA’DA EDS NEDEN KURULDU?
İlimizde Karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, meydana gelecek kazaların azaltılarak daha çok bölgede trafikte kurallı seyir kültürünün yerleşmesini sağlamak ve trafik ihlali yapan sürücüler üzerinde algılanabilir yakalanma riskinin oluşması hedeflenmektedir.