Kansere Karşı Yeni Güç Konya’da!

Kansere Karşı Yeni Güç Konya’da!
 Muhabir
Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, kanser tedavisinde kullanılmak üzere ileri teknolojiye sahip cihazın Eylül ayında Konya’daki o hastanede hizmet vereceğini duyurdu. İşte detaylar…

Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Tarihi Hemşirelik Binası’nın açılışında Konyalılara müjde veren Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Sizlerle şehrimiz adına önemli bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yüksek teknoloji ve nokta atışı yapan çok özel bir kanser tedavi cihazımız geldi ve kurulumuna başlandı. İnşallah eylül ayı itibari ile bu hastanemizde de yüksek teknoloji cihazlarımızda modern kanser tedavisine başlamış bulunacağız” şeklinde konuştu.

dsc-0299-001.jpg

BAKANLIĞIN HEDEFLERİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Konya’nın sağlık alt yapısıyla diğer illere örnek olduğunu vurgulayan Koç, “Yeni Sağlık Bakanımızın açıkladığı ilk hedef önce Aile Hekimliği birimlerimizden başlayarak Diyetisyen, Psikolog, Çocuk Gelişimi, Fizyoterapi, Kanser Tedavisi ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri, sonra sağlıklı hayat merkezlerinin sayısının artırılmasıdır. Bizler son 6 yılda 31 ilçemizde çoğunlukla yenilediğimiz ve inşası devam eden Aile Sağlığı Merkezlerimiz ve 1 yıl içinde sayıları 15’i bulacak sağlık merkezlerimiz ve bakanlığımızın yeni hedeflerini en hızlı ve kolay gerçekleştirebilecek il olmanın haklı gururunu sizlerle paylaşmak isterim. Bir ve üçüncü basamak sağlık altyapısı hizmetlerimizde Konyamız hem diğer illerimize örnek oluyor hem de bölgenin sağlığında mutlu olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Başta görevini devreden hemşehrimiz Fahrettin Koca bakanımız ve Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımıza ve emeği geçen herkese hizmetleri katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

-Büşra GÜLTAŞ