İşler Yolundan Sapmasın Diye Aday Olduk!

İşler Yolundan Sapmasın Diye Aday Olduk!
 İnternet Editörü
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Seçimli Genel Kurulu 27 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. Genel Kurul için adaylığını açıklayan Recep Konuk Dedeman Otel’de basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Konuk, “Kaygım işler yolundan çıkmadan aday olmak. Biz ovaya 46 tane tesis kurduk. Bunların her biri üreticiye tüketiciye çok büyük katma değerler üretiyor.
Lakin burada bir sıkıntı olursa ben otobüsün yan koltuğuna geçiyorum. Ama bi sıkıntı olursa müdahil olurum dedim.

Ben kendim ayrıldım. Ben ayrılınca nasıl gidiyor görmek istedim. Bugün ihtiyaç var. Konya Şeker ve Torku zarar görmeye başladı. 46 tesisin bir kısmı kapandı. Bir kısmı çok düşük kapasitelerle çalışmaya başladı. Emanet çok arzu edildiği gibi yürümedi.

whatsapp-image-2024-07-11-at-10-42-00.jpeg

Tesisleri boşverin Konyanın en büyük problemi olan ağaçlandırma hepimizin sorumluluğundadır. Konyada o dönem bizde buna uğraştık. Ama ne oldu. Şu an ağaçlar kaderine terk edildi. Kurda kuşa ağaca bakmayanın makinalara yaklaşımı ne olur bir düşünün” ifadelerini kullandı.

Konuk, “Bir kurumun mali yapısı sağda solda konuşulamaz. Bu tamamen cehaletle alakalıdır. Madem öyle 46 tane tesis kurmuş bir insanın kalan ödenecek tutarını neden konuşuyorsun. Ne var bunda? Bu açıklama işi bilmeyenlerin yapacağı bir açıklamadır.
Hükümetin şekere ve enerjiye veremediği fiyatlar vardı. 2022 yılında şeker normalde 3,60 iken, bunun önü açıldı. Ortalama 17₺’dan şeker satıldı. Dört katı şeker satıldı demektir bu. Bu ne demek biliyo musunuz sadece fiyat farkı 180 milyon dolardır. Peki soruyorum burada. Siz şekeri 3,60 liraya satarken, siz o pancarı neden 17 ₺’ye göre ödemediniz? Yazık değil mi bu çiftçiye. Şimdi geldiğimiz noktada ne yapacaksınız? Sanki kurumu çok iyi yönetmiş edasıyla dün kamuoyuna bilgi pompaladınız. Peki bunların yanında şimdi neden baskın seçime gidiyorsunuz? Neyi saklamaya çalışıyorsunuz.”

Detaylar gelecek…

Kaynak:Konya'nın Sesi