Bakan Yerlikaya Konya’da STK’larla buluştu!

Bakan Yerlikaya Konya’da STK’larla buluştu!
 Muhabir
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Konya’da 6 Şubat Depremleri ve insani yardım kapsamında Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde ‘Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’na katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını yapan İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, “Sivil Toplum Kuruluşları toplantımızı gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Bu toplantıyı aslında Ekim haftasında yapacaktık bütün planlarımız hazırdı ancak 7 Ekim olaylarından sonra İsrail’in başlatmış olduğu insanlık dışı soykırım faaliyetlerinden sonra böyle bir ortamda toplantıyı yapamadık ama yaşananlar hâlâ devam ediyor. Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlikte sayın bakanımızın memleketi olan bu güzel şehirde Konya’da bir an evvel bir araya gelelim istedik. 6 Şubat felaketindeki büyük depremde Sivil Toplum Kuruluşlarımıza acımızı paylaşmanız, yardımlaşmanız ve vatandaşımızın yaralarını sarma noktasındaki gayretleriniz dolayısıyla tekrar teşekkür ederim. Uluslarası insani yardım noktasında AFAD’ımıza ve Kızılay’a göstermiş olduğu o büyük başarıyı hep beraber değerlendirelim” dedi.

bd3bb663-a450-4f64-83be-2a2e70d8b55b.jpeg

Sivil Toplum Kuruluşları AFAD, AKUT, Kızılay, UMKE ve Türkiye’nin birçok ilinden gelen arama kurtarma ekiplerinin katıldığı program basına kapalı gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, toplantıdan sonra çeşitli temaslarda bulunmak için Konya’da bir dizi ziyarette bulunacak.