Yumuşacık ve pamuk gibi yeşil fasulyenin sırrı; İşte usta şeflerin hazırlama yöntemi

Yumuşacık ve pamuk gibi yeşil fasulyenin sırrı; İşte usta şeflerin hazırlama yöntemi
Usta şeflerin bu yöntemiyle hazırlanan yeşil fasulye, hem yumuşacık hem de lezzetli olacaktır.

Yumuşacık ve pamuk gibi yeşil fasulyenin sırrını merak mı ediyorsunuz? İşte size usta şeflerin bu lezzetli sebzenin hazırlama yöntemi hakkında ipuçları.

Taze fasulye besin değeri oldukça yüksek olan yemeklerin başında gelir. Hem lezzetiyle hem de besleyiciliği ile sofraların vazgeçilmezi olan taze fasulyeyi pişirirken bazı istenmeyen durumlarla karşılaşılabilir.

Doğru pişirme teknikleri uygulanmadığında küçülme ve erime sorunu ile karşılaşmanız kaçınılmazdır. Hem lezzetini korumak hem de dokusunu korumak için ise mutfak sırları bulunur.

Pişirme sırasında ekleyeceğiniz 1 kaşığı ile fasulyelerinizin erimeden ve küçülmeden pişirmenizi sağlayacak bu sır usta aşçıların uyguladığı sırmış.

1 kaşık ekleyin lezzetine lezzet katın…

maxresdefault.jpg

Doğru pişirme teknikleri ve doğru baharatları kullanarak taze fasulyenizi tadına doyulmayacak kıvama getirebilir ve küçülme ve erime sorununu kökten çözebilirsiniz.

Yeşil fasulyeyi ilk olarak yüksek ateşte ve kısa süreli pişirmeniz fasulyenizin daha lezzetli olmasını sağlayacağınız teknikler arasındadır.

Fasulyenizin içerisine ekleyeceğiniz 1 kaşık kimyon ile fasulyenizin dokusunu bozmadan pişmesini sağlayacak ve tadına doyulmaz fasulyeler yapabileceksiniz. Ayrıca kimyon eklemeniz taze fasulyeden kaynaklı olabilecek sindirim sorunlarını engellemede de oldukça etkili olacaktır.

Kaynak: Ensonhaber.com

Kaynak:Haber Merkezi