Tek hamlede lekeden eser kalmıyor! Çamaşır suyu lekesini geçiren teknik
Çamaşır suyu lekeleri, kıyafetlerde oldukça can sıkıcı olabilir. Ancak endişelenmeyin, çamaşır suyu lekesini geçirmenin etkili bir yolu bulunmaktadır. Tek hamlede lekeden eser kalmıyor! Çamaşır suyu lekesini geçiren teknik ile ilgili bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.
Öncelikle, çamaşır suyu lekesiyle karşı karşıya kaldığınızda hemen panik yapmayın. Lekenin taze olması durumunda, müdahale etmek oldukça önemlidir.
İşte çamaşır suyu lekesini geçirmek için adım adım uygulamanız gereken teknikler:
Bu yöntem oldukça etkili! Çamaşır suyu lekesini anında çıkarıyor. Tek hamlede lekeden eser kalmıyor.
Bu pratik yöntemi deneyerek, temizlik konusunda zaman ve enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Unutmayın, her zaman önce bir test yaparak kumaşın rengini bozmadığından emin olun.
İşte size çamaşır suyu lekesinden kurtulmanızı sağlayacak en etkili teknikler:
Beyaz Sirke
Birçok temizlik ürününün içinde kullanılan sirke çamaşır suyu lekeleri için de oldukça etkilidir. 1 yemek kaşığı sirkeyi bir su bardağı su ile karıştırıp beyaz çamaşırlarınıza çamaşır suyunun temas ettiği yerler temiz bir bezle silinir. Bu yöntem lekeler için etkilidir.
Karbonat
Bir diğer yöntem ise karbonattır. Karbonat ve suyu karıştırarak yoğun bir macun kıvamına getirilir. Daha sonra çamaşır suyu temas edilen bölgeye sürülür. Karbonat uygulanan bölge kuruduktan sonra ise diş fırçası yardımıyla çitilenerek temizlenir.
Metil Alkol
Çamaşır suyunu çıkartmanın en etkili yöntemi olarak bilinen yöntem metil alkol yöntemidir. Eczaneden temin edeceğiniz alkol pamuk yardımıyla çamaşır suyu lekesi bulunan alana uygulanır. Metil alkol uygulanan eşya ya da kıyafet bir gece bekletildikten sonra düşük derecede yıkanır. Kıyafet ve eşyalarını bu yöntemle çamaşır suyundan kurtulur.
Sodyum tiyosülfat
Sodyum tiyosülfat yöntemi ise daha geniş alanlar veya beyaz çamaşırlar için kullanılır. Pet shoplardan kolayca temin edebileceğiniz seyreltilmiş sodyum tiyosülfat pamuk yardımıyla çamaşır suyu lekesi bulunan bölgeye uygulanır. Çözelti kumaşa zarar verebileceği için silmekten ziyade dokunarak temizlenmelidir. Ardından işlem uygulanan eşya veya kıyafet soğuk suyla yıkanır ve kurumaya bırakılır.
Bütün bu işlemler uygulanırken cildi tahriş edici etkileri bulunan çamaşır suyundan korunmak için eldiven kullanılmalıdır. Çamaşır suyu başka bir deterjan ya da çözeltiyle karıştırılmamalıdır.
Çamaşır suyu lekesini gizlemenin yolları
Kullanılan metil alkol, kıyafetlerinizdeki çamaşır suyunu geçirme konusunda bazı durumlarda yetersiz kalabilir. Özellikle de açık renkli kot pantolon ve ceket gibi kıyafetlerde.
Bu kıyafetleri eğer daha sonra da kullanmak isterseniz; çamaşır suyunun leke bıraktığı yerlere renkli kumaşlarla yama yapabilirsiniz.
Çok küçük noktalar halinde leke oluştuysa zevkinize göre düğme de dikebilirsiniz.
Kaynak:Haber Merkezi