Son dönemin en çok merak edileni. Elma dolması bakın nasıl hazırlanıyor

Son dönemin en çok merak edileni. Elma dolması bakın nasıl hazırlanıyor
Elma dolmasının tarifi. İşte çok şaşıracağınız o tarif

Son zamanlarda birçok kişinin merak ettiği konulardan biri olan elma dolmasının nasıl hazırlandığı hakkında detaylı bilgi vermek istiyoruz. Elma dolması, Türk mutfağının sevilen ve geleneksel lezzetlerinden biridir. İster tatlı olarak, isterse de tuzlu olarak hazırlanabilen elma dolması, özellikle misafir sofralarının vazgeçilmezi olmuştur.

Elma dolmasının hazırlanışı oldukça pratik ve lezzetlidir. İşte elma dolması tarifi:

MALZEMELER
8 adet orta boy Niğde elması
1 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı kıyma
1 kaşık yağ
5 kaşık toz şeker
İhtiyaç kadar tuz

YAPILIŞI
Elmaların kabukları soyulur.

maxresdefault.jpg

Şekilleri bozulmadan sap kısmından başlanarak elmalar parçalanmadan oyulur.

Ayrı bir kapta yıkanmış pirinç, kıyma, yağ ve tuz harmanlanır.

Çay kaşığı yardımı ile elmaların oyuk kısmına dikkatlice doldurulur.

Tencereye dizilir.

Üstüne toz şeker serpilerek suyu ayarlanır.

Pirinçler açılıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.

PÜF NOKTASI

Elmaların kararmaması için limonlu suya koyabilirsiniz. Bu, elmaların taze ve güzel görünmesini sağlayacaktır.

Elma dolması, farklı ve lezzetli bir ana yemek arayışında olanlar için hem besleyici hem de lezzetli olan bu tarif son zamanların en merak edilen tarifi oldu.

Kaynak:Haber Merkezi