Şefler işin sırrını açıkladılar. Çilek tuzda mı bekletilmeli sirkede mi?

Şefler işin sırrını açıkladılar. Çilek tuzda mı bekletilmeli sirkede mi?
Şeflerden çilekle ilgili herkesi ilgilendiren önemli uyarı. Çilek tuzlu suda mı bekletilmeli yoksa sirkeli suda mı?

Çilek severlerin merakla beklediği sorunun cevabı nihayet açıklandı.

Uzun süredir tartışma konusu olan çileklerin tuzda mı bekletilmeli, yoksa sirkede mi, konusunda şefler sonunda net bir açıklama yaptılar.

İşte, çileklerin en lezzetli halini alması için uygulanması gereken yöntemle ilgili detaylar...


ÇİLEK NASIL YIKANMALI?

Çilek birçok insan tarafından sevilerek tüketilse de pek çok insanın aklında bu meyvenin nasıl yıkanacağı soru işareti olarak kalıyor. Öte yandan çilek yıkamanın sırrı adeta çözüldü.

Bu meyveyi yıkama aşamasında birçok insan tuzlu veya sirkeli suda bekletmeyi tercih edebiliyor. Ayrıca bu noktada her iki yöntem de uygulanabiliyor. Ancak hem tuz hem de sirke ile temizlerken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca söz konusu noktalar, haberin devamında yer alıyor.

SİRKE İLE TEMİZLEME

Sirke, çilekleri temizleme konusunda yardımcı olabiliyor. Ayrıca pratik bir şekilde uygulanıyor. İşte sirke yönteminin uygulanışı;

· Bir kaba 1 su bardağı beyaz sirke ya da elma sirkesi koyulur.

· Ardından 8 su bardağı su eklenir.

· Meyveler ortalama 4-5 dakika hazırlanan suda bekletilir (fazla bekletilirse meyvenin yüzey rengi değişebilir).

· Devamında çıkartılır ve süzülür.

· Sonra soğuk sudan geçirilir.

· Hemen tüketilmeyecekse, kağıt havlu ile kurulandıktan sonra buzdolabına yerleştirilebilir.

· Sirke ile çilekteki kir ve bakterilerin yok olması sağlanabilir.

SİRKE İLE TEMİZLEME

Sirke, çilekleri temizleme konusunda yardımcı olabiliyor. Ayrıca pratik bir şekilde uygulanıyor. İşte sirke yönteminin uygulanışı;

· Bir kaba 1 su bardağı beyaz sirke ya da elma sirkesi koyulur.

· Ardından 8 su bardağı su eklenir.

· Meyveler ortalama 4-5 dakika hazırlanan suda bekletilir (fazla bekletilirse meyvenin yüzey rengi değişebilir).

· Devamında çıkartılır ve süzülür.

· Sonra soğuk sudan geçirilir.

· Hemen tüketilmeyecekse, kağıt havlu ile kurulandıktan sonra buzdolabına yerleştirilebilir.

· Sirke ile çilekteki kir ve bakterilerin yok olması sağlanabilir.

maxresdefault.jpg

TUZ İLE TEMİZLEME

Tuz ile çilek pratik bir şekilde temizlenebilir. İşte tuz yönteminin uygulanışı;

· Bir kaba 2 su bardağı su koyulur.

· Sonra 2 çay kaşığı tuz eklenir.

· Ardından çilekler elde edilen suya yerleştirilir ve ortalama 4-5 dakika bekletilir (fazla bekletildiğinde söz konusu meyve yumuşayabilir).

· Devamında tuzlu sudan çıkartılır ve soğuk sudan geçirilerek tüketilebilir.

Kaynak: Aksam.com.tr, youtube.com

Kaynak:Haber Merkezi