Sahte zeytinyağını anlamanın yeni yolu. Meğer yeni teknik bu kadar kolaymış

Sahte zeytinyağını anlamanın yeni yolu. Meğer yeni teknik bu kadar kolaymış
Sahte zeytinyağını tespit etmek uzun zamandır bir sorun olmuştur

Ancak yeni bir teknik sayesinde sahte zeytinyağını anlamak artık çok daha kolay. Bu yeni yöntem, tüketicilere daha güvenilir ve sağlıklı zeytinyağı seçenekleri sunma konusunda büyük bir adım olabilir.

Akşam'da aktarılan habere göre; Sahte zeytinyağı, son zamanlarda tüketiciler arasında endişe yaratan bir konu haline gelmiştir. Sağlıklı beslenme ve yemek pişirme konusunda tercih edilen zeytinyağının sahte olup olmadığını anlamak ise aslında bazı basit yöntemlerle mümkündür.

Zeytinyağı birçok farklı yemekte ve salatada kullanılıyor. Çünkü sağlıklı olmasının yanı sıra lezzet katması ile ön plana çıkabiliyor. Ancak sahte zeytinyağı, sağlık açısından yararlı olarak görülmez.

Öte yandan sahte zeytinyağını doğal olanından ayırt etmenin bazı yolları bulunuyor. Ayrıca bu yollardan birkaçı, 'meğer bu kadar kolaymış' bile dedirtebiliyor.

2159639-001.jpg

SAHTE ZEYTİNYAĞINI ANLAMANIN BASİT YOLLARI

Sahte zeytinyağını doğal olanından ayırt etmenin bazı basit yolları bulunuyor. Ayrıca bu yollardan 2'si, koku testi ve su testi. Ek olarak söz konusu testlerin uygulama yöntemleri aşağıda bulunuyor.

Koku Testi: Saf zeytinyağı kokusundan anlaşılabilir. Zira şişenin kapağı açıldığında çiçek kokusu ya da zeytin kokusuna yakın bir koku yayılabilir. Öte yandan boya ya da tiner kokusu gibi alakasız bir koku olmalı. Bunun yanı sıra sirke, küf ya da ekşi gibi kokular olmamalı.

Su Testi: Bu yöntemde bir çay bardağı su ile aynı oranda zeytinyağı karıştırılır. Doğal yağ suyun üstüne çıkarken, sahte zeytinyağı büyük oranda suya karışacaktır. Ayrıca dibe çöktüğü de görülebilir.

Kaynak: Aksam.com.tr

Kaynak:Haber Merkezi