Pireşe nasıl yapılır? Tekirdağ'ın vazgeçilmez hamur işi tarifi... Deneyen vazgeçemiyor

Pireşe nasıl yapılır? Tekirdağ'ın vazgeçilmez hamur işi tarifi... Deneyen vazgeçemiyor
Pireşe, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

Özellikle Tekirdağ yöresine özgü olan bu hamur işi, ince ve çıtır hamuruyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Peki, pireşe nasıl yapılır? İşte size Tekirdağ'ın vazgeçilmez hamur işi tarifi...

Pireşe Malzemeleri

  • 1 demet pırasa (koyu yeşil yapraklı ince kısımları)
  • 2 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı mısır unu
  • Bir tutam tuz
  • Pul biber

pirese.jpg

Pireşe Yemeğinin Tarifi

Pırasanın koyu yeşil yapraklarını incecik doğrayın. Ardından soğanla birlikte zeytinyağı ile kavurun. Ayrı bir yerde mısır ununu, bir miktar su ve tuz ile yoğurup hafif cıvık bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru, pırasanın üzerine döküp karıştırın. Daha sonra pırasa ve mısır unlu harcı, yağlanmış tepsiye boşaltın. Spatula yardımıyla bastırarak tüm tepsiye, eşit şekilde yayılmasını sağlayın.Yemeği, 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Pireşeleriniz hazır! Sıcak sıcak servis yaparak, aileniz ve misafirlerinizle paylaşabilirsiniz. Deneyenlerin vazgeçemediği bu lezzetli hamur işini mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Merkezi