Patlıcan çürütmeden nasıl saklanır? İşte kışlık patlıcan kurutmanın yolu

Patlıcan çürütmeden nasıl saklanır? İşte kışlık patlıcan kurutmanın yolu
Kış aylarında taze patlıcanı uzun süre saklamanın en etkili yollarından biri, kurutarak kışlık patlıcan elde etmektir.

Patlıcan kurutmanın en önemli amacı, patlıcanın bozulmadan uzun süre saklanabilir hale gelmesini sağlamaktır. Bu sayede kış aylarında da taze patlıcanın lezzetinden ve besin değerinden faydalanabilirsiniz.

Patlıcanları çürütmeden saklamak için izlemeniz gereken adımlar oldukça basittir. İşte kışlık patlıcan kurutmanın yolu:

Patlıcan Nasıl Beyaz Kurutulur?

Siz de patlıcan nasıl beyaz kurutulur diye merak ediyorsanız yapmanız gereken işlem çok basit. Aslında birçoğunuzun patlıcan yemekleri yaparken kullandığı bir yöntem. Patlıcanları yıkayıp uygun şekillerde kestikten sonra tuzlu su dolu bir kap içinde bir saat kadar bekletmeniz sebzenizin kararmadan kurumasını sağlar.

maxresdefault-002.jpg

Ayrıca patlıcanı gölgede kuruttuğunuzda elde ettiğiniz kuru patlıcanlarınızın daha beyaz kaldığını, kararmadığını göreceksiniz.

Kışlık Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Kışlık patlıcan nasıl kurutulur şeklinde bir soruyla karşı karşıyaysanız kurutma işlemi için yaz mevsimi ve güneş sizin en büyük yardımcılarınızdan olacaktır. Aslında patlıcan kurutmalık sebzeler arasında, kuruma kolaylığı bakımından size oldukça dost bir sebzedir. Çünkü güneş olmasa bile patlıcan kolaylıkla kuruyabilir. Kışlık patlıcanlarınızı evinizin güneş alan ve nemden uzak bölümünde kurutmaya başlamalısınız.

Yine nemden uzak ve gölgeli bir atmosferde kurutma işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız, bu noktada da yardımınıza koşacak olan etken rüzgardır.

Kışlık patlıcan kurutma işlemi sayesinde, taze patlıcanı uzun süre saklayabilir ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Ayrıca kurutulmuş patlıcanlar, yemeklere lezzet katan bir malzeme olarak da kullanılabilir. Bu yöntemle patlıcanı çürütmeden saklayarak, kış aylarında da sağlıklı ve lezzetli bir sebze tüketebilirsiniz.

Kaynak:Haber Merkezi