Pankek yaparken bilmeniz gereken tüyo: Tavaya asla yapışmayacak

Pankek yaparken bilmeniz gereken tüyo: Tavaya asla yapışmayacak
Pankek yapımı aslında oldukça basit gibi görünse de, bu püf noktalarına dikkat ederek daha lezzetli ve kusursuz pankekler elde edebilirsiniz.

Pankek yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Eğer mükemmel bir pankek yapmak istiyorsanız, aşağıdaki ipuçlarına dikkat etmenizde fayda var.

Pankek yaparken tavanın doğru şekilde kullanılması, mükemmel sonuçlar elde etmek için oldukça önemlidir. Doğru tava kullanımıyla pankekleriniz asla yapışmayacak ve puf puf kabaracaktır.

Doğru tava kullanımıyla birlikte bu basit ipuçları sayesinde, mükemmel pankekler yapmak artık çok daha kolay. Tavayı önceden ısıtarak ve birkaç damla su dökerek, her seferinde kusursuz pankekler elde edebilirsiniz.

PUF PUF KABARAN PANKEK TARİFİ NASILDIR?

Türkiye'de daha çok akıtma ya da krep adı ile de bilinen pankek’in İngiltere’den geldiği bilinir. Kolay bir şekilde yapılabilen bu lezzet, Türkiye’de de kahvaltı saatlerinin vazgeçilmezleri arasında yerini bulmaya başlamıştır. Siz de aşağıdaki pratik tarifi uygulayarak kahvaltı sofralarınızda pankek servis edebilirsiniz:

İşte mynet tarafından paylaşılan en kolay pankek tarifinin detayları

MALZEMELER

2-1cgd.jpg

2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
4 yemek kaşığı yağ
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
3 yemek kaşığı bal

TARİF

Bir kapta yumurta ve yarım su bardağı şekeri çırpın.
Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.
Pürüzsüz hâle gelen karışımı bir kepçe ya da fincan aracılığı ile tavadaki kızgın yağa dökün.
Çevirerek pişirin.
Tercihe göre bal ile servis edin.

Kaynak:Haber Merkezi