Nohudun suyunu döküyorsanız vazgeçmelisiniz. Bakın nohut suyu ne işe yarıyor

Nohudun suyunu döküyorsanız vazgeçmelisiniz. Bakın nohut suyu ne işe yarıyor
Nohut suyunu döküyorsanız dökmekten vazgeçmelisiniz. Bakın nohut suyuyla ne yapılıyor

Nohudun suyunu döküyorsanız vazgeçmelisiniz. Çünkü nohut suyu, birçok faydalı özelliği ile sağlığınıza katkıda bulunabilir.

NOHUT SUYUYLA NE YAPILIR?

Gerçek Gündem'deki bilgilere göre; Baklagiller, Türk mutfağında en sık tüketilen besinlerdir. Özellikle nohut hem besleyici hem de lezzetli bir baklagildir. Nohut, içerdiği güçlü vitaminler ve mineraller sayesinde birtakım faydaları beraberinde getirir.

Nohut haşlandıktan sonra tüketilen bir baklagildir. Nohut haşlama suyunu genellikle pek çok kişi döker.

hq720.jpg

Ancak nohut suyu da en az nohut kadar birtakım güçlü faydaları beraberinde getirir. Peki, nohut suyunun faydaları nedir?

İşte nohut suyunun faydaları...

Nohut suyunun faydaları

Nohut suyu, çeşitli sağlık faydaları sunan besleyici bir sıvıdır. Nohut suyu protein bakımından zengindir ve ayrıca yüksek miktarda diyet lifi içerir. Bu da sindirim sağlığını iyileştirir ve bağırsak hareketlerini düzenler.

Nohut suyu, demir, magnezyum ve çinko gibi mineraller açısından da zengindir. Bu mineraller, bağışıklık sistemini güçlendirir, kemik sağlığını destekler ve cilt sağlığını iyileştirir.

Nohut suyu aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan oluşturur.

Faydaları saymakla bitmeyen nohut suyu aynı zamanda bağırsak içinde yer alan kurtçukları temizler, hücreleri yeniler ve romatizmal ağrılara iyi gelir. Öte yandan nohut suyu bel ve kas ağrılarına iyi gelir, gargara yapıldığında ağız içindeki yaralara şifa sağlar.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme niteliği taşımaktadır. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak adına uzmanınıza danışın.

Kaynak:Haber Merkezi