Lokantacılar böyle hazırlıyor ve asla et ziyan olmuyor. Lokanta usulü haşlamanın sırrı

Lokantacılar böyle hazırlıyor ve asla et ziyan olmuyor. Lokanta usulü haşlamanın sırrı
Lokantacılar, yıllardır ustalıkla uyguladıkları yöntemlerle etleri en lezzetli şekilde haşlamayı başarıyorlar.

Bu yöntem sayesinde etlerin lezzeti korunurken, aynı zamanda besin değerleri de muhafaza ediliyor. Lokanta usulü haşlamanın sırrı ise titizlikle seçilmiş malzemeler ve özenle uygulanan tekniklerdir.

LOKANTA USULÜ ET HAŞLAMA TARİFİ

maxresdefault.jpg

1 kilogram kemikli dana eti
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet orta boy soğan
Tuz, pul biber karabiber toz biber ve kimyon

Lokanta Usulü Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

Etimizi yıkayıp genişçe bir tencereye alalım ve üstünü geçecek kadar soğuk su ile dolduralım.
Kaynayınca üzerine köpük çıkacaktır bu suyu dökelim ve kaynattığımız suyu ete ekleyelim ve tuzunu ilave edip tencerenin ağzını kapatalım tekrar pişmeye bırakalım.
Pişmeye yakın baharatlarını ve kabuklarını soyup ister bütün olarak isterseniz doğradığınız patatesi soğanı ve havucu ekleyelim.
Pişme işlemi biraz uzun sürecektir yanı yaklaşık 4 saat. Vaktiniz varsa bu tarifi deneyebilirsiniz. Eğer vaktiniz yoksa 2. Tarifi deneyebilirsiniz
2. Tarife gelirsek : Aynı şekilde eti yıkayalım ve düdüklü tenceremize alalım ve soğuk suyla kaynamaya bırakalım tenceremize ilk aşamada normal bir tencere kapağı bırakalım.
Kaynayınca üzerine köpükleri çıkacaktır bunu dökelim ve kaynamış su ilave edip tekrar pişmeye bırakalım ve düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
Pişmeye yakın kapağını açıp baharatlarını ve sebzeleri ilave edip tekrar pişmeye bırakalım.
Piştiğini ise bir çatal yardımı ile kontrol edelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Nefisyemektarifleri.com,youtube.com

Kaynak:Haber Merkezi