Limon çabuk mu kuruyor? Limondan 2 kat daha fazla su çıkarmanızı sağlayacak yöntem
Limon, içerdiği yüksek miktardaki su nedeniyle doğal olarak çabuk kuruyabilen bir meyvedir. Limon suyunun buharlaşma hızı oldukça yüksektir ve bu da meyvenin kurumasına sebep olur. Ancak, limondan daha fazla su çıkarmak istiyorsanız, size bu konuda yardımcı olacak birkaç pratik yöntem bulunmaktadır.
LİMONUN SUYU 2 KATINA NASIL ÇIKARTILIR?
Limonları mikrodalgada ısıtmak da suyunu artırabilir. Bu yöntemi uygularken, limonların üzerine küçük delikler açmalı ve mikrodalgada kısa bir süre ısıtmalısınız. Isıtma süresi cihazın sıcaklık ayarına bağlı olarak değişebilir. Limonu dikey kesmek ya da sadece ucunu kesmek, daha fazla su elde etmenize yardımcı olabilir. Dikey kesme, daha fazla tutma alanı sağlar ve limonu daha rahat sıkmanızı sağlar. Sadece ucunu kesmek ise limonu daha rahat kavramanıza ve saklamanıza olanak tanır.
LİMON NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?
Limon muhafaza ederken hemen herkes limonu buzdolabına koymaktadır. Ancak bu yöntem limonun kısa sürede kurumasına ve bozulmasına neden olmaktadır.
Yarım limonu buzdolabında muhafaza ederken şu yöntemleri uygulayabilirsiniz. Yarım limonu, kullandığınız diğer yarım limon ile birlikte kürdan yardımıyla tutturun.
Kürdan ile tutturduktan sonra limonu buzdolabına yerleştirin. Bu yöntem limonun kurumadan ve bozulmadan uzun süre kalmasını sağlayacaktır.
Kaynak:Haber Merkezi