Çamaşırları daha kısa sürede kurutmak için temizlik tüyosu! Kıyafetler kokmuyor da

Çamaşırları daha kısa sürede kurutmak için temizlik tüyosu! Kıyafetler kokmuyor da
Bu basit ipuçlarını uygulayarak çamaşırlarınızın daha hızlı kurumasını sağlayabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

Çamaşırlarınızı kuruturken zamanınızı ve enerjinizi tasarruf etmek istiyorsanız, işte size birkaç pratik öneri! Özellikle kış aylarında veya apartman dairelerinde yaşayanlar için çamaşırların hızlı bir şekilde kuruması oldukça önemli olabilir.

İşte bu konuda size yardımcı olacak birkaç ipucu:

1. Düşük Devir Hızı: Çamaşırlarınızı yıkarken, yıkama makinesinin devir hızını düşük tutarak çamaşırlarınızın dışarıda veya kurutma makinesinde daha hızlı kurumasını sağlayabilirsiniz. Yüksek devir hızıyla yıkanan çamaşırlar daha fazla su emer ve bu da kuruma süresini uzatır.

2. Asmayı Unutmayın: Çamaşırlarınızı asmak, havanın tüm yüzeyine eşit bir şekilde temas etmesini sağlayarak daha hızlı kurumasını sağlar. Ayrıca, çamaşırlarınızın buruşmasını da engelleyerek ütüleme süresini azaltır.

3. İyi Havalandırma: Çamaşırlarınızı kurutmak için tercih ettiğiniz ortamın iyi havalandırılmış olmasına dikkat edin. Eğer mümkünse, çamaşırlarınızı dışarıda kurutun ve güneşin doğal ısı ve enerjisiyle hızlı bir şekilde kurumasını sağlayın.

KURUTMA MAKİNESİ KULLANMAK

Çamaşırların en hızlı kurumasını sağlayan araç, elbette ki kurutma makinesi. Çamaşırları hızla kuruturken aynı zamanda deterjan ve yumuşatıcı gibi kimyasalların buharlaşmasını sağlar. Ancak kurutma makineleri, zamandan tasarruf etmenizi yardımcı olurken paradan tasarruf etmenize olanak vermez. Çok yüksek enerjiyle çalıştıkları için maliyetleri oldukça yüksek olabiliyor.

Kaynak: mynet.com, youtube.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi