Konya'dan akın akın ziyaret alan il belli oldu. Herkes İstanbul sanıyor ama değil

Konya'dan akın akın ziyaret alan il belli oldu. Herkes İstanbul sanıyor ama değil
Eskişehir hızlı tren seferleri başladı başlayalı Konya'dan akın akın ziyaret alıyor

Konya'dan hızla artan ziyaretçi sayılarıyla dikkat çeken bir şehir var. Herkesin aklına İstanbul geliyor olabilir ancak aslında bu şehir Eskişehir. Özellikle Eskişehir'e yapılan hızlı tren seferlerinin başlamasıyla birlikte Konya'dan gelen ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış yaşanmaktadır.

Eskişehir'in tarihi ve kültürel zenginlikleri, modern yaşam tarzıyla harmanlanmış mimarisi ve lezzetli yemekleriyle ziyaretçilerini cezbetmektedir. Ayrıca şehrin üniversite şehri olması da genç nüfusunun hareketliliğini ve dinamizmini artırmaktadır.

Hızlı tren seferlerinin başlamasıyla birlikte Konya'dan Eskişehir'e olan seyahat süresi kısalırken, bu durum da ziyaretçi akınına sebep olmaktadır. Eskişehir'in tanıtımı ve marka değerinin artmasıyla birlikte bu trendin devam etmesi beklenmektedir.

1200px-latrans-turkey-location-eskic59fehir-svg.png

Eskişehir'in bu potansiyelini değerlendirmek isteyen işletmeler ve turizm sektörü temsilcileri için bu artan ziyaretçi sayısı büyük fırsatlar sunmaktadır. Şehrin turizm altyapısının güçlendirilmesi ve tanıtım faaliyetlerinin artırılmasıyla birlikte Eskişehir, Konya'dan gelen ziyaretçiler için cazip bir destinasyon haline gelmeye devam edecektir.

Eskişehir, Türkiye'nin Eskişehir ilinin merkezi olan şehirdir. 1993 yılında çıkarılan kanunla Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Ortasından Porsuk Çayı geçen şehir, Avrupai tarzdadır

Kaynak:Haber Merkezi