Konya'da hazırlıklar başladı... Ev salçası böyle yapılırsa asla bozulmuyor

Konya'da hazırlıklar başladı... Ev salçası böyle yapılırsa asla bozulmuyor
Konya'da ev salçası yapımı geleneksel yöntemlerle devam ederken, bu püf noktalarına dikkat ederek evde lezzetli ve sağlıklı salça yapabilirsiniz

Konya'da geleneksel yöntemlerle ev yapımı salça hazırlıkları başladı. Ev sahipleri, yazın taze domatesleri kullanarak kışlık salça yapımına başladı. Ev salçası yapımı, uzun yıllardır Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olmuştur. Ancak doğru yöntemlerle yapılmadığında salça bozulma riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Ev yapımı salçanın bozulmaması için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Öncelikle taze ve olgun domateslerin seçilmesi gerekmektedir. Domateslerin iyice yıkanması ve saplarının temizlenmesi önemlidir. Ardından domateslerin kaynar suya atılarak kabuklarının soyulması gerekmektedir.

maxresdefault.jpg

Kabukları soyulan domatesler, doğranarak tencereye alınmalı ve kısık ateşte suyunu salıp koyulaşana kadar pişirilmelidir. Pişen domatesler blendırdan geçirilerek püre haline getirilmeli ve tekrar tencereye alınarak koyulaşana kadar pişirilmelidir. Salça kıvamına geldiğinde içerisine tuz eklenerek karıştırılmalıdır.

Hazırlanan salça, sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurulmalı ve üzerini birazcık zeytinyağı ile kaplanarak kapatılmalıdır. Bu yöntemle hazırlanan ev yapımı salça, uygun koşullarda saklandığında uzun süre bozulmadan muhafaza edilebilir.

Kaynak:Haber Merkezi