Konya'da ev hanımları salçayı böyle hazırlıyor ve salça asla küflenmiyor

Konya'da ev hanımları salçayı böyle hazırlıyor ve salça asla küflenmiyor
Konya'da ev hanımları tarafından uygulanan bu geleneksel salça yapım yöntemi, lezzetli ve sağlıklı bir ürün elde etmek isteyen herkes için ilham verici olabilir.

Konya'da yaşayan ev hanımları, salça hazırlamanın püf noktalarını çok iyi biliyorlar. Özellikle kış aylarında domates salçası yapmak, evdeki birçok hanımın geleneksel bir uğraşı haline gelmiştir. Bu yöntem sayesinde, salça uzun süre tazeliğini korur ve asla küflenmez.

İşte Konyalı ev hanımlarının salça tarifi

hq720.jpg

Malzemeler

  • 30 kilo domates
  • 300 gram kaya tuzu
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı

TARİF

  • İlk olarak domateslerin saplarını ayıklayın.
  • Ardından domatesleri iri iri doğrayın ve yarısının üzerine kaya tuzu dökün. Domatesleri büyük kazanın içine alın ve bu şekilde 4 gün bekleyin. Domatesler bu 4 gün boyunca kıvam alacaklardır.
  • Sonrasında domatesleri geniş bir süzgeçten geçirip süzün.
  • Süzdüğünüz domatesleri bir tülbent yardımıyla tekrar süzün ve kalan suyu bir tepsiye aktarın. Somates suyuna zeytinyağını ilave edin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı 100 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat 20 dakikalık aralıklarla pişirin.
  • Pişen salçayı cam kavanoza koyup saklayabilirsiniz

Doğal malzemelerle yapılan salça, sofralarımıza sağlık ve lezzet katarak geleneksel lezzetleri yaşatmamıza yardımcı olur. Evde salça yapımı, aynı zamanda geleneksel yöntemlerin yaşatılması ve doğal ürünlerin kıymetinin bilinmesi açısından da önemlidir.

Kaynak: mynet.com, youtube.com

Kaynak:Haber Merkezi