Kavurmaya mutlaka bu baharattan serpiştirin, lokum yanında sert kalıyor
Kavurma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.
Ancak kavurma pişirmek, dikkat ve özen gerektiren bir süreçtir.
İşte kavurma pişirmek için bilmeniz gereken püf noktaları:
Kavurma, Türk damaklarının severek tükettiği ve Kurban Bayramı ile daha da anlam kazanan bir et yemeğidir.
Et parçalarının minik minik kesildiği ve pişirildiği kavurma, genellikle pilav ve türevleri ile tüketilir.
Kavurmanın püf noktaları ile birlikte doğru baharatlar seçildiğinde unutulmayacak bir lezzet ortaya çıkıyor.
İşte kavurma yaparken mutlaka kullanmanın gereken o baharat...
Eti yumuşatmak için kullanılan bazı baharatlar:
Kimyon, etin yumuşamasına yardımcı olabilir ve aynı zamanda lezzet katar.
Zencefil, etin liflerini parçalayarak yumuşamasına yardımcı olan doğal enzimler içerir. Taze zencefil rendesi veya zencefil tozu kullanılabilir.
Sarımsak, eti marine ederken kullanılan ve yumuşamasına yardımcı olan doğal bir bileşendir.
Eti kavururken kekik ve defne yaprağı koyun. Etinizin yumuşak ve lezzetli olacağını göreceksiniz.
Soya sosu, tuz içeriği ve doğal enzimleri ile eti yumuşatmaya yardımcı olabilir.
Kavurma pişirmek, sabır ve özen gerektiren bir süreçtir. Yukarıda belirtilen püf noktalarını dikkate alarak, enfes bir kavurma yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Kaynak: Ensonhaber.com, youtube.com
Kaynak:Haber Merkezi