Kaktüs deyip geçmemek gerekiyor. Bu teknikle kaktüs çok daha hızlı büyüyor
Yayınlanma:
Evde kaktüs beslerken bilmeniz gerekenler
Evde kaktüs beslemek, doğru bakım ve tekniklerle oldukça keyifli bir hobi olabilir. Ancak kaktüs yetiştirirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat edildiğinde kaktüsleriniz daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde büyüyebilir.
- Yeni bir kaktüs aldınız ve bakımı konusunda bilgi sahibi olmak istiyorsunuz. O halde ilk olarak kaktüsün saksısının yeterli olup olmadığına mutlaka özen gösterin. Bir çöl bitkisi olan kaktüsler boyutlarına uygun saksılarda daha uygun büyüme koşullarına sahip olur. Köklerinin rahatça sığacağı boylardaki bir saksı tercihi yeterli bir seçim olacaktır. Saksının tabanını delikli tercih etmeniz de oldukça önemli bir detaydır. Bu bitki çok fazla su sevmediği için sulama aşamasında fazla gelen su saksı tabağında birikecektir. Saksı tabağındaki su birikintisini dökmeyi unutmayın.
- Kaktüs nasıl yetiştirilir? sorusunun bir diğer cevabı ise sıcaklık derecesidir. Bir kaktüs 45 derece sıcaklığa kadar dayanabilmektedir. Çöl bitkisi olduğu için sıcaklığı severler. Ayrıca en fazla -20 dereceye kadar kendisini koruyabilmektedir. İyi bir bakım ile desteklendiğinde uzun yıllar sağlıklı bir kaktüse sahip olmanız mümkündür.
- Saksının evdeki konumu, rüzgâr almayan bir yer olmalıdır. Olabildiğince güneş alan bir noktada bulunması, kaktüsün sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayacaktır.
- Yaklaşık olarak 150 çeşit kaktüs vardır ancak hemen hemen hepsi aynı bakım yöntemleri ile yetiştirilir. “Kaktüs nasıl bakılır?” sorusu için unutulmaması gereken bir diğer cevap ise toprak değişimidir. Belli dönemlerde kaktüsünüzün toprağını yenilemeniz gerekir. İlk toprak değişimini aldığınız gün yapmaya özen gösterin. Toprağı yenilerken saksının dibine çakıl taşları yerleştirebilirsiniz. Bu sayede köklerini fazla sudan korumuş olursunuz. Hangi kum türünün kaktüs için uygun olduğunu merak ediyorsanız bu bitkiler için kalın kum karışımlı topraklar iyi bir seçim olacaktır. Ancak sık sık toprak değiştirmek kaktüsün zarar görmesine sebep olabilir. Her yıl Nisan ayında kaktüsün toprağını değiştirmek uygun bir dönemdir.
Kaynak: Haberturk.com
Kaynak:Haber Merkezi
Resmi İlanlar
Yaşam