İrmik ufalanıyor veya dağılıyor mu? Aşçılar irmik helvasını böyle hazırlıyor ve dağılmıyor

İrmik ufalanıyor veya dağılıyor mu? Aşçılar irmik helvasını böyle hazırlıyor ve dağılmıyor
İrmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Ancak birçoğumuz irmik helvası yapmaya çalıştığımızda irmiğin ufalanması veya dağılması gibi sorunlarla karşılaşabiliriz.

Bu durum, birçok kişiyi irmik helvası yapmaktan vazgeçirebilir. Ancak aslında bu sorunların üstesinden gelmek oldukça mümkün.

İrmik helvasını hazırlarken, irmiği kavururken dikkatli olmak ve sürekli karıştırmak bu sorunları ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca, irmiği kavururken düşük ateşte ve sabırla hareket etmek de dağılma sorununu önlemeye yardımcı olacaktır.

İRMİK HELVASI TARİFİ

Sütlü İrmik Helvası Tam Ölçü Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için;

maxresdefault-001.jpg

1,5 su bardağı şeker (tepeli değil)
1,5 su bardağı süt

Diğer malzemeler için;

2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 avuç fıstık veya ceviz
2 su bardağı irmik

Sütlü İrmik Helvası Tam Ölçü Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce şerbet için şeker ve sütü iyice karıştırın. Şeker erisin beklesin.
Yağları tencereye alın erisin.
İçine cevizi yada fıstığı ekleyip biraz kavurun.
İrmiği de ekleyip rengi dönene kadar karıştırıp kavurun istediğiniz renge gelince şerbeti dökün sıçrayabilir dikkat edin karıştırın.
Orta ateşte kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapatın istediğiniz şekli verip servis edin sıcak sıcak harika oluyor iyi akşamlar...

Kaynak:Haber Merkezi