Gerçeğini yemek imkansızlaştı. Peki yalancı paça nasıl yapılır? İşte püf noktaları

Gerçeğini yemek imkansızlaştı. Peki yalancı paça nasıl yapılır? İşte püf noktaları
Yalancı paça çorbası, gerçek paça çorbasının lezzetini aratmayacak bir alternatif olabilir.

Hem kolay hem de besleyici bir tarif olan yalancı paça çorbasını denemenizi tavsiye ederiz. Umarız bu püf noktalarıyla yalancı paça çorbasını mükemmel bir şekilde yapabilirsiniz!

Yemek yaparken gerçek malzemelerle çalışmak her zaman önemlidir, ancak bazen imkansız hale gelebilir. Bu durumda, yaratıcı olmak ve alternatif çözümler bulmak gerekir. Gerçeğini yemek imkansızlaştığında, yalancı paça çorbası yapmak harika bir seçenek olabilir. İşte yalancı paça çorbası yapmanın püf noktaları:

YALANCI PAÇA ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

5 su bardağı et suyu (Tavuk suyu veya kemik suyu da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı su
1 su bardağı haşlanıp didiklenmiş et (Kırmızı et yerine tavuk eti de tercih edebilirsiniz)
1 su bardağı tepeleme yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 diş sarımsak (rendenmiş veya dövülmüş)
Yarım çay bardağı sirke
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

PÜF NOKTASI: Eğer hazırda et suyu yoksa, kuşbaşı doğranmış eti 5 su bardağı suyla düdüklü tencerede yarım saat kadar haşlayın. Böylelikle hem et güzelce haşlanmış olacaktır hem de suyundan faydalanabilirsiniz.

YALANCI PAÇA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

1) Et suyunu, suyu ve eti tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.

2) Derin bir kapta yoğurt, yumurta, un ve sarımsağı homojen bir karışım elde edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.

3) Tenceredeki sıcak et suyundan 2 kepçe alın ve yoğurtla hazırladığınız terbiyenin içine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.

hq720.jpg

4) Çorbanın terbiyesini kaynayan et suyuna yavaş yavaş dökün ve bir taraftan hızlıca karıştırın.

PÜF NOKTASI: Terbiyenin içine et suyundan eklemeniz ve karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave etmeniz yoğurdun kesilmesini önleyecektir.

5) Çorba 5 dakika kadar kaynadıktan sonra tuz, tereyağı, sirke ve limonu da ekleyip ocağın altını kapatın.

6) Dilerseniz servis ederken üzerine kırmızıbiberli yağ kızdırıp dökebilirsiniz.

İşte yalancı paça çorbası hazır. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Kaynak: Aydinlik.com.tr, Youtube.com

Kaynak:Haber Merkezi