Evde yoğurt mayalarken işte işinize yarayacak reçete! Yoğurdu taş gibi yapıyor

Evde yoğurt mayalarken işte işinize yarayacak reçete! Yoğurdu taş gibi yapıyor
Evde yoğurt mayalamak hem ekonomik hem de sağlıklı bir seçenek olduğu için mutlaka denemenizi öneririz.

Evde yoğurt mayalamak, sağlıklı beslenme için önemli bir adımdır. Evde yapılan yoğurt, içerisindeki probiyotikler sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca ev yapımı yoğurt, içerisine katılan katkı maddeleri olmadığı için doğal ve sağlıklı bir alternatif sunar.

Yoğurt mayalamak için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basittir. Sadece süt ve yoğurt mayası yeterli olacaktır. İşte evde yoğurt mayalarken işinize yarayacak tarif:

YOĞURT TARİFİ

Ev yoğurdu için malzemeler:

  • 4 litre cam şişede satılan günlük pastörize süt
  • 4 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt

maxresdefault-002.jpg

Ev yoğurdu yapılışı:

Sütleri tencereye alarak orta ateşte süt 45 dereceye ulaşana kadar ısıtın. Süt ısınırken bu arada önceden sterilize edilmiş cam kavanozları fırın tepsisine yerleştirin. Fırını alt-üst konumunda en düşük ısıya ayarlayın (45-50 derece). Tenceredeki sütün ısısı 45 dereceye ulaşınca (sıvı termometresi kullanıyorum, sıvı termometreniz yoksa anne usulü küçük parmağınızı süte batırdığınızda parmağınızı ısıracak ısıya gelince) mayalama işlemine başlayabilirsiniz. Derin bir kaseye mayalama yoğurdunu alın, üzerine tenceredeki ısınmış sütten bir kepçe kadar ilave edin, el çırpıcısıyla homojen kıvama gelene kadar karıştırıp ısınmış süte aktararak karıştırın. Kepçe yardımıyla kavanozları doldurup fırın tepsisiyle birlikte fırına yerleştirin. Üzerlerine temiz bir mutfak havlusu sererek fırının kapağını kapatın (bu arada fırın ısısı en düşük ayarda 30 dakika kalsın). 30 dakika sonra fırın ısısını sıfır konumuna getirerek (kapalı konuma) + 4 saat bekletin, (kış mevsiminde 4,5 saat, yaz sıcaklarında 3-3,5 saat yeterli oluyor). Bu süre sonunda mayalanan yoğurt kavanozlarını buzdolabına yerleştirin, üzerlerini yine temiz mutfak havlusuyla kaplayın (buzdolabındaki diğer yiyeceklerin kokusu yoğurtlara geçmesin diye). 3-4 saat sonra yani yoğurtlar tamamen soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatın. Ertesi gün ve daha sonraki günlerde daha da koyulaşmış yoğurtlarınızı sağlıkla tüketmeniz dileğiyle afiyetle sevgiyle kalın…

Kaynak: haberturk.com

Kaynak:Haber Merkezi