Çürük domatesleri böyle kullanın! Beyaz saçların siyahlaşmasını sağlayan tüyo

Çürük domatesleri böyle kullanın! Beyaz saçların siyahlaşmasını sağlayan tüyo
Çürük domateslerle neler yapılabilir

Bu öneriler sayesinde çürük domatesleri atmak yerine değerlendirebilir ve farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Ayrıca, israfın önüne geçerek çevreye de katkıda bulunmuş olursunuz. Unutmayın, mutfakta her malzemenin bir değeri vardır ve yaratıcı fikirlerle bu değeri ortaya çıkarabilirsiniz.

ÇÜRÜK DOMATES İLE BEYAZ SAÇLARI KOYULAŞTIRMANIN YOLU

Domateslerin çürük kısımları kesilir ve kabuklarından ayrılır. Ardından miksere koyulur ve bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklenir. Sonra mikserde püre haline getirilir. Devamında bir tatlı kaşığı kadar pirinç unu ilave edilerek karıştırılır.

Homojen hale getirilen domates kürü, yağlı ve kirli saçlara uygulanır. Ardından saç bandı takılır ve ortalama 30 dakika bekletilir. Devamında ılık bir su ile saçlardaki domates kürü temizlenir.

Haftada bir kez bu yöntem uygulanır. Böylece zamanla beyaz saçlara sebep olan köklerin sayısının azaldığı gözlemlenebilir. Zira pigment yenilenmesi sayesinde saç kökleri güçlenir ve beyaz saçlar koyulaşmaya başlayabilir. Bu nedenle çürük domateslerin bu şekilde kullanılması tavsiye edilir.

Not: Çürük domatesler beyaz saçları koyulaştırma konusunda faydalı olabilir. Ancak yukarıdaki yöntemi hassas cilde sahip olan kişilerin ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak denemeleri gerekir.

Kaynak: Aksam.com.tr

Kaynak:Haber Merkezi