Duygusal olarak güvende hissediyor musunuz?

Öğretilmiş, şahit olduğunuz, yaşadığınız ve tanıdığınız bazı ilişki durumları aslında duygusal olarak güvende olmadığınızı gösterebilir.

Öğretilmiş, şahit olduğunuz, yaşadığınız ve tanıdığınız bazı ilişki durumları aslında duygusal olarak güvende olmadığınızı gösterebilir.

Hemen başlayalım o zaman, hemen nedir onlar diye sorduğunuzu hissediyorum. “Nedir bunlar Tuba Hanım” dediğinizi duyuyorum.

Her zaman söylüyoruz ve söylemeye ısrarla devam edeceğim, SINIRLARIMIZ bizim için çok önemli bir yere sahiptir. Sınırlarımız güvenli alanlarımız olduğu sürece sevgi ve saygı asla eksik olmayacaktır. İlişkilerde sınır olmalı mı? Olmalı.. bireyin kendisine bile sınırları olmalı diyebiliriz. Saygın olmayan ve göz ardı edilen sınırlarınız olması duygusal olarak ihmal edilmenize neden olabilir.

İlişkilerde iletişim çok önemli bir yere sahip, hatta temel taşlarından biri. Eşinize duygularınızı veya ihtiyaçlarınızı dile getirmede bile korkular duyuyor musunuz?

Tutarsız davranışlar, çok zordur tutarsız biri ile ilişki yaşamak, her an tepkileri değişebileceği gibi anlık değişimler de yaşayabilir. Vermiş olduğu sözler hep askıda kalır, aslalar yaşanmış olabilir. Ve nasıl yaklaşmanız gerektiğini bilemezsiniz ve hep kendinizi tedirgin hissedebilirsiniz.

Sürekli eleştirildiğinizi düşünüyor musunuz? Yaptığınız hiçbir şeyin takdir edilmemesi, sürekli suçlanma ve artık kendinizi yetersiz ve değersiz hissettiğiniz oluyor mu? Her durumda kendinizi suçlu hissettiğiniz bir psikoloji yaşıyor musunuz?

Haklı-haksız kavgaları, sürekli güç savaşları, mutlu olmak yerine haklı olduğunuzu kanıtlamak için bir çaba ya da gayret? Yabancı gelmedi değil mi? Hayatımızda huzuru bulacağımız yer evimiz ve ailemiz iken eşimizle sürekli güç mücadelesi içerisinde buluyoruz kendimizi değil mi? Ve sürekli bir rekabet halinde olmaktan yorulmadınız mı?

İletişimin beden dili hali var birde.. siz iletişime geçmeye çalıştığınızda başka bir şey ile uğraşıyor olması, sürekli sırt dönmesi ve size gözlerini devirerek bakması, beden diliyle de değersizliği yaşıyor musunuz?

İşte efendim birkaç maddeden bahsettik. Bu durumları yaşıyorsanız eğer duygusal olarak güvende olmayabilirsiniz. Yapacağınız en güzel şey öz şefkati geliştirmek, durumun farkına varmak ve sağlıklı-etkili bir iletişim geçmeye çalışmak olacaktır. Eğer zorlandığınızı düşünüyorsanız bir uzman desteği almayı unutmayınız.

Sevgilerimle

Yaşam Haberleri