Gülşen Çopur

Gülşen Çopur

Vakit Dostluk Vakti!

Hz. Mevlana’nın 749. Vuslat Yıldönümü (Şeb-i Arus) etkinlikleri bugün başlıyor.

Hz. Pir’in asırlardır yaktığı sevgi, muhabbet, dostluk ateşi her birimizi aydınlatmaya ve bizlere ilham olmaya devam ediyor.

Mevlana’nın vuslata kavuşmasının kutlandığı etkinliklerin bu yıl ki teması, ‘Dostluk Vakti…’

“Her şeyi aramadıkça bulamazsın, ancak dostu bulmadıkça arayamazsın” diyor Hz. Pir…

Aradıkça bulduğu, buldukça aradığı dostuna kavuşmanın yıldönümüne özel hazırlanan programlarda dostluktan dem vurulacak…

Mevlana Hazretlerine dost olmak isteyen cümle aşıkları bir araya getiren Şeb-i Arus Etkinlikleri epey kapsamlı hazırlanmış diyebilirim. Tabi, programların akışına ulaşmam biraz zor olsa da sonunda dijital bir broşür edinebildim.

Bu yıl, etkinliklerde en çok gözüme çarpan Mevlana ve Mevlevilik Kitapları Sergisi oldu. Sergiler gayet incelikli eserlerden seçilmiş. Herkesin en azından düzenlenen sergilerden birine katılıp görmesi gerekir diye düşünüyorum.

Rahmetli Ömer Tuğrul İnançer de programlarda unutulmamış. Bir Mevlana aşığı olan ve her yıl Şeb-i Arus etkinliklerine mutlaka gelen, anlattıklarıyla bize de feyz veren İnançer, bu yıl programları öksüz bıraktı. Fakat İnançer Hoca, 13 Aralık’ta Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen Huzur-ı Pir’de Mevlana Dostları programında yad edilecek.

*****

SORUN BARINAK MI?

Bildiğiniz üzere Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili önceki hafta çok üzücü hadiseler yaşandı. Bir hayvansever olarak görüntüleri gördüğüm de etkisinden kurtulamadım. Hadisenin kısa süre içerisinde sosyal medyada yayılması ile birlikte de konu ülke gündemine oturdu.

Her kesimden her insandan farklı yorumlar geldi…

Bilen bilmeyen yorum yaptı…

Tabi Konya düşmanları hemen ilk etapta klavyelerini eline alıp şehre etmedikleri hakaret bırakmadılar…

Hem Konya’nın hem de Türkiye’nin gündeminde uzunca bir süredir yer eden konu ile ilgili bizim de her gün yeni bir bilgi düştü önümüze…

Konu hakkında hassas günlerden geçiliyor fakat bazı yeni detayların çıkması da bize olayın perde arkasının hiç de göründüğü gibi olmadığını anlatılıyor.

Bugün manşetimize de taşıdığımız Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ile alakalı haber ekibi olarak çok ciddi detaylara ulaştık.

Haberimizde yer vermediğimiz farklı detaylar ve konular var…

Kişilerle ilgili çok ciddi iddialar da var…

Ama hukuki olarak netleşmeden, soruşturmaya da zarar vermemek adına bu bilgileri saklı tuttuk.

Şu kadarını söyleyebilirim ki bu konu daha çok su götürür!

*****

ŞİDDETİ AŞAMAYIZ!

Sürekli şiddet haberlerinden şikayet ediyoruz.

Çevremizde yaşanan şiddet olaylarına kızıyoruz ve bitirilmesi ile alakalı beylik laflar ediyoruz.

Fakat bir bakıyoruz ki bizi temsil eden Meclis’teki vekillerimiz bile şiddetsiz derdini anlatamıyor.

İzlemişsinizdir.

Dün Meclis'te bütçe görüşmelerinde yine gerginlik yaşandı. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile arasında yumruklaşma oldu. Yaşanan arbedede fenalaşan İYİ Partili Hüseyin Örs hastaneye kaldırıldı.

Yani şiddeti her fırsatta kınayan vekillerimizin, en başta millete örnek olması gereken takım elbiseli kravatlı büyüklerimizin bu şekilde haber olması, Meclis’te böyle vahim anların fotoğraflanması aslında şiddet konusunda bir adım bile ilerleyemediğimizi gösteriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Çopur Arşivi