Gülşen Çopur

Gülşen Çopur

Vahşeti Elimizle Mi Yayıyoruz?

Hep mi böyleydi nereden sonra kopuş başladı bilmiyorum.

Ama artık 3. sayfa haberlerini görmeye tahammülüm kalmadı. İnsanlığımdan utanıyorum.

Nasıl bu hale gelindi inanın bilmiyorum. Bu yozluk hali ne zaman biter diye düşünmeyi bir kenara bırakalı çok oldu da artık daha fenası daha yoldan çıkmışı yaşanmasın diye dua ediyorum.

Bir evladın annesinin kafasını kesip yola attığı bir çağ...

3 yaşında bir çocuğun cesedinin aylar sonra derin dondurucuda bulunduğu bir zaman…

Ninelerimizin görünce iç çekip, “Ahir zaman” dediği…

Ne zaman kafalarımızı tertemiz sıyırıp birbirimizi katletmeye başladık?

Öyle bir zamana denk geldik ki, duymaya bile tahammül edemediğimiz olayların fotoğraflarını videolarını sosyal medyada çarşaf çarşaf görüyoruz. Kan dondurucu bir öldürüş şeklini bir vahşeti yaymak ne denli doğru? Böyle bir ana şahit olup onu çekebilecek ruh halini kendinde bulan içinde korkunç bir endişe duyuyorum.

Tanık oluyor, videosunu çekiyor, sosyal medyaya atıyor… Pes… Bir gazeteci olarak bu denli bir katliama şahit olsam bu kadar soğukkanlı olabilir miydim bilmiyorum?

7’den 70’e herkes bu duruma maruz bırakılıyor. Sosyal medya evet özgürlük alanı, yaptırım gücü çok yüksek bir alan hem de… Bu açıdan bakıldığında çoğu zaman faydalı fakat böyle durumlarda kökünden fişini çekip bir daha açmayasım geliyor.

Sadece sosyal medya mı peki?

İşte Eylül geldi çattı. Ortalık tacizci, tecavüzcü, katil, mafya, töre dizilerinden geçilmiyor yine… Sonra, sen ben televizyona kilitlenip bir marifet varmış gibi izliyoruz. Ertesi gün herkes mafya, herkes katil, herkes tacizci...

Bir dönem tarih dizilerinde çatır çatır kelle uçurulmasıyla önceki gün yaşanan olayın benzerliğini varın siz düşünün!

*******************

KARABAĞ BİZİMDİR!

İki yıl önce bugün Azerbaycan, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Demir Yumruk dediği karşı saldırı operasyonunu başlattı. Bir süre sonra operasyon savaşa dönüştü ve Azerbaycan ordusu 44 günde topraklarını kurtararak halkın 30 yıllık hasretine son verdi.

Bu zafer sadece Azerbaycan’ın değil hepimizin zaferiydi elbette…

Orada şehir olan askerler de bizim askerlerimiz…

İnsanlık tarihinin en utanç verici işgallerinden birisiydi Karabağ… Ermenistan 30 yıl önce kadın, yaşlı, çocuk, herkesi katlederek aldığı Karabağ’ı asıl sahibine iki yıl önce teslim etti.

Dünde Konya Azerbaycanlı öğrenciler Birliği Karabağ’ı anmak için bir yürüyüş tertip etti. Karabağ şehitleri anıldı.

Başta Konya Azerbaycanlı öğrenciler Birliği Başkan Vekili kardeşim Senan Kazımoğlu olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi böyle bir yürüyüşle farkındalık oluşturdukları için tebrik ediyorum…

Anılsın ki unutulmasın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Çopur Arşivi