ÜmitVAR

Maalesef ülkemizde futbol; 3 puanı kazanmak için sadece rakibe karşı hazırlanmanın yeterli olmadığı bir rekabet oyunu hâlini almıştır.

Bunu Sivasspor maçı ile de tekraren tecrübe etmiş olduk.

Uzun zaman sonra sahada takım olarak gerçekten kazanmayı isteyen ve kazanmak için savaşan bir ruh hâli vardı lakin yazının başında dediğim gibi; senin ananın ak sütü gibi helalinden kazandığın 3 puanı, çalan ya da çalmayan bir düdük ile elinden alıveriyorlar!

İlhan Hocanın maç sonu açıklamasını yerel basın "acı bir ders aldık" başlığı ile paylaştı, gerçekten hocanın da dediği gibi kazanmamız gereken bir maçı nasıl berabere bitirebilirizin acı dersini aldık ama ben aldığımız bu dersin sadece savunma kısmının (Onu da Sehic'in yokluğuna bağlıyorum gerçi ama) halledilmesi noktasında bizi güzel günlerin tekrar beklediğini düşünüyorum.

Öte yandan taraftarımız ısrarla transfer istiyor ama her ne kadar kapasiteleri kısıtlı olsa da; Muric, Michalak, Amilton ve Uche'nin bu lig için fazla bile olduklarını düşünüyorum. Kadro tercihi noktasında şuna da değinmeden geçemeyeceğim; Sivasspor karşısında Amilton’un iyi niyetinin yanında takım için çok faydalı oynadığını düşünüyorum ama Muhammed ve Diouf'un on 11’de başladığı maçta Muric’de 11’de başlasaydı +1 kafa golü daha fazladan izler miydik diye düşünmüyor değilim..

Eksik Sivasspor'a karşı puan kaptırdık diyor bir çok taraftar ama biz de eksiktik güzel kardeşim, Sehic olsaydı ne Calvo o penaltıyı yapardı ne de ikinci golü yerdik! Uche'nin iki penaltısı verilse plakayı yazıp Sivas maçı sonrası güle oynaya da evimize gidebilirdik, bunlar maçın olabiliteleri idi ama mevzu Anadolu olunca penaltımsı dahi olmuyor ne yapacaksın güzel kardeşim..

Yazının sonunda Ayos Konyaspor Basketbol maçlarının gün ve saatlerine değinmeden geçemeyeceğim; sanki taraftar özellikle maça gelemesin diye belirleniyor tarih ve zamanlar, son oynadığımız Galatasaray maçı cumartesi günü saat 13:00 yerine daha müsait bir zamanda olsa o salon full çekerdi, ya da daha önce saat 13:00'de oynadığımız üç maçta seyirci ortalaması belirgin oranda artardı, yani ilgili birim bilmiyor belki ama cumartesi günü de insanlar öğlene kadar çalışıyor, hatırlatalım.. Pazar günü saat 13:00'de de üç maç oynamışız evimizde, arkadaş bırakın da pazar günü bari uyusun insanlar, rahat rahat kahvaltı yapsın keyifle maça gelsin, pazar günü koştur koştur kahvaltı yapıyor aileler maça yetişebilmek için, buradan kulüp yetkililerine de gerekli girişimler için konu ile alâkalı gereğini bilgilerine arz edelim..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yusuf Çelik Arşivi