Gülşen Çopur

Gülşen Çopur

Üç İki Bir Kayıt!

Uzun bir aradan sonra herkese yeniden merhaba….

İnşallah bundan sonraki süreçte yazılarımla tekrar aranızda olacağım. Rabbim utandırmasın….

Konya bildiğiniz üzere son birkaç yıldır bakanlarımızın, milletvekillerimizin uğrak mekanı oldu. Yıl içerisinde çok sayıda etkinlik ve açılışın yaşandığı şehrimize haliyle başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum olmak üzere bakanlarımız açılış ve ziyaretlerde bulunuyor.

Dün yine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından şehre kazandırılan Olimpik Yüzme Havuzu ve Konya 2021’de kullanılacak Oyunlar Köyü'nün açılışı için Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu Konya’daydı.

Şehir olarak İslami Oyunları heyecanla bekliyoruz.

Hazırlıklarda artık son rötuşlar yapılıyor.

Bu heyecan şehrin atmosferine de yansımış olacak ki Sayın Bakan Konya’ya bu anlamda güvendiğini belirterek katılım anlamında bir rekor yaşanacağını söyledi.

Bence Konya etkinlik ve festivallerle İslami Dayanışma Oyunları’nın stajını senelerdir yapıyor zaten. Gazeteciler olarak özellikle bu yılın ilk yarısında şahit olduğumuz festivallerde bu işin ne kadar profesyonele döküldüğünü bizzat gördük.

Tabi diğer bir açıdan düşünüldüğünde bu büyüklükteki bir organizasyon Konya’nın gençleri ve çocukları için muhteşem bir tecrübe olacak.

İnanıyorum ki dört dörtlük bir ‘Konya 2021’ bizleri bekliyor.

*****

KABUS GERİ DÖNER Mİ?

Gitti sanmıştık. Ama dünkü rakamlarla gördük ki koronavirüs hala yanı başımızda… Sadece rakamlarda değil son günlerde kimi arasam kiminle görüşsem covide yakalandığını duyuyorum. Hem de tıpkı ilk çıktığı zamanlarda olduğu gibi çok ağır ve yıkıcı bir şekilde gelmiş…

Korkmalı mıyız bilemiyorum ama topyekun bir kapanmayı düşünmek bile istemeyeceğimiz için tedbir almanın vakti geldi diye düşünüyorum. Şimdi tedbir deyince herkes gardını alıyor ama daha vahim tabloları gördüğümüz için en azından temizlik konusunda eski hassasiyetlere dönülmesinin sağlıklı olacağını düşünüyorum. 

Konya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile de konu hakkında görüştük. Henüz yatışların çok fazla olmadığını ayakta gelen hastalara da evlerinde tedavi uygulandığını söylediler. Şu an için Covid’e bir hastane de ayrılmış değil fakat artışlar bir iki hafta için de ne gösterir bilemediklerini de ilave ettiler.

Sonuçta bayramda bandıra bandıra kavurmalar yendi değil mi?

Konunun uzmanları doktorlarla da görüşmelerimiz oldu. Bugünkü manşetimizde yer alan Bahar Kandemir hocam kişisel tedbire özellikle vurgu yaptı. Yani illaki bir kapanma ve yasak olmasını beklemektense en azından mesafe ve temizliğe kişisel olarak uyulmasının en doğrusu olacağını söyledi.

Aslında halkımız da bu duruma uzak değil. Bu hafta gördüğüm kadarıyla otobüste, dolmuşta, çarşı pazarda vatandaşlar maske takmaya başlamış. Ellerde yine eski usül dezenfektanlar... Yani vücut bağışıklık kazanmasa da psikolojimiz koronaya bağışıklık kazandı diyebiliriz. Pandemi ile geçen iki kara yıldan sonra herkes koronaya tek yönlü bilet verip göndermek istercesine kalkanlarını kaldırmış vaziyette.

Umarım korkutucu boyutlara gelmeden bu süreç atlatılır…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Çopur Arşivi