Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Taraftarı duyuyor musunuz?

Konyaspor ligde hem yenilmezlik hem de gol yememe liderliğini Fenerbahçe maçında da sürdürdü. Fenerbahçe maçı bizleri geçen seneki Konyaspor`a götürdü ve gelecek haftalarda daha iyi olacağımızın sinyallerini verdi. Bu galibiyet başta taraftarlar olmak üzere Hocamızı, oyuncularımızı ve bizleri oldukça mutlu etti.

Maçın tamamında üstün olan, rakibe en ufak şans vermeyen, gole en yakın olan taraf Konyaspor`du. Fenerbahçe hocası ve taraftarları bu oyunu kesinlikle beklemediklerini yapılan açıklamalarda dile getirdiler. Verilen kırmızı kartların her ikisi de kesinlikle doğruydu. Bunu Fenerbahçeliler kabul edemese de gerçek buydu.

Takımımızda tüm oyuncular en ufak performans ve konsantrasyon eksikliği yaşamadılar. Maçın tamamında oyunda ve fiziksel olarak ayakta kaldılar. Golü bulana kadar 2. ve 3. bölgede oynadık ve golü bulduktan sonra defansa çekilmeden orta alanda rakibi karşıladık. Kısacası İstanbul medyasının tabiriyle kalemizin önüne otobüs çekmedik.  Sonradan giren Uche, tüm futbol severlerin yakından ilgisini çekti. Son dakikalarda süreyi tecrübesiyle eriterek sahadan üç puanla ayrılmamızda faydalı oldu.

Maçın genel değerlendirmesi olarak söylenecek çok fazla söze ihtiyaç olmadı. Çünkü takımımız söylenebilecek tüm güzel anları sahada bizlere gösterdi.

Saha dışı konulara da kısaca değinmek istiyorum.

Ülkemiz açısından çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmak şehir adına çok önemliydi. Bu organizasyonda Büyükşehir Belediyesi ve Konyalı layıkıyla görevini yerine getirdi. Ancak sonrasında Konyaspor’un ve taraftarının mağduriyeti ne hikmetse hiç bir şekilde giderilmedi. Önce fikstür değişikliği talepleri sonrasında da maç günü değişiklikleri ne hikmetse dikkate alınmadı.

Mağdur edilmenin üzüntüsü ve kırgınlığı ile sesimizi kimseye duyuramadık. Bir de taraftara verilmek üzere hızlı tren ek sefer taleplerinin sonuçsuz kaldığını, maç günü taraftara yeteri kadar otobüsün tahsis edilmediği ve taraftarın 5 saat boyunca Eskişehir`e ayakta yolculuk edip evlerine döndüklerini ve Eskişehir girişinde Emniyet tarafından bekletildiklerini tecrübe etmiş olduk.  Kısacası Konyaspor taraftarının kimsenin umurunda olmadığını net bir şekilde görmüş olduk.

Hem maç öncesi hem de maç sonrası; yaşananlar ile ilgili taraftarı rahatlatacak ne kulüpten ne bir idareciden ne de Başkandan kısa da olsa bir açıklama duymadık. Bir de kulübümüzün sosyal medya hesaplarından o kadar yol gelen ve geri dönen taraftarı mutlu edecek küçük bir teşekkürün edilmediğini gördük. En azından maça gelen taraftarların bulunduğu tribünden birkaç kare alınıp galibiyet taraftara hediye edilebilirdi.

Selam ve saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi