Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Stanojević Bize İlaç Olmadı

Geçtiğimiz hafta Ümraniyespor ile deplasmanda karşılaşan temsilcimiz bir puan ile evine döndü. Bir önceki maçta evinde Galatasaray`ı yenerek moralli bir şekilde sahaya çıkan takımımız maçın her iki yarısında da keyif vermeyen ve gelecek haftalara umutla bakacağımız bir oyun sergilemedi. 90 dakika boyunca rakibe üstünlük kuramayan, gollük pozisyonlara giremeyen ve ilerde etkili olamayan bir mücadele vardı.

İstenen seviyede olamamamızın temel sebebi Stanojević hocanın yeni transferlerin takıma katıldığı günden bugüne hep aynı 11 ile sahaya çıkması, yeni katılan oyuncuların takıma tam adapte olamaması ve daha önce oynayan oyuncuların 11`de düşünülmemesinden dolayı isteksiz halleri diye düşünüyorum. Hoca geldiği günden bugüne kadar 7 maçta sadece 1 galibiyet 2 beraberlik aldı. 3 ay geçmesine rağmen ne bir katkı sundu ne de bir ışık veriyor. Ligin son sırasına demir atmış takımlardan dahi 3 puanı alamıyor. Belki Galatasaray maçında alınan galibiyeti karşı görüş olarak sunabilirsiniz. Ancak o maçı alan hoca değil, oyuncular ve taraftardı.

Bu sezonu yara almadan tamamlayacağımızı düşünüyorum. Kalan maçlarda kaç puan toplarız derseniz inanın hiçbir tahminim yok. Çünkü takımın ve hocanın performansı ortada. Ara transfer döneminde gelen oyuncular maalesef istenen katkıyı veremiyorlar. Eski oyuncular da eski performanslarından uzaktalar. Ara transferde gelen oyuncuların şu ana kadar ki performanslarını gördüğümde yine başarısız bir süreç geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu sezon gelen tüm oyuncular dikkate alındığında Ahmet haricinde takıma katkı sağlayan bir tane dahi yerli oyuncu yok. Yabancı oyuncularda da durum çok farklı sayılmaz. Katkı veren oyuncu sayısı toplasan 5`i geçmez. Scouting başarısızlığı ortada.

Stanojević hocaya gelince…

Yukarıda da bahsettiğim gibi hoca bizim beklentimizin çok uzağında kaldı/kalıyor. Sezon sonunu yönetim bekler mi bilmem ama gelecek sezon için hoca değişikliği şart diye düşünüyorum. Hocanın mevcut performansı, oyuncu tercih ve değişiklikleri ile maç sonu açıklamaları bu düşüncenin oluşmasında temel sebep. Her hafta aynı oyuncuları sahaya sürüp farklı oyuncuları tercih etmemesine rağmen farklı bir sonuç beklemek anlaşılır değil. Yeni gelen oyuncuları sürekli 11 de oynatması, oyuna sonradan giren ve skora katkı veren oyuncuların sonraki maçta 11 de oynatmaması, hocanın taktik anlamda ne yapmak istediğinin tam anlaşılamaması ve maç sonu açıklamaları taraftarda huzursuzluğa sebep oluyor. Hocanın Ümraniyespor maçı sonrasındaki skordan, oyundan ve Kahraman konusunda memnun olduğunu ifade eden sözleri anlaşılır gibi değil.

Yukarda bahsettiğim sebepler göz önüne alındığında yönetimin hoca konusunda yeni tercihlere yönelmesi gerektiğini düşünüyorum.

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi