Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Şehirdeki Uyumu Hissetmek

Konya'dan başka yerde yaşamayanlar bu yazacaklarımı maalesef tam olarak ayırt edemeyebilir.

Zira birçok şehirde aynı partiden olsa bile belediye başkanı, vekil, il ilçe başkanı kavgaları… Vali, Kaymakam, bilmem ne il müdürü çekişmeleri sürekli konu olur.

Bu uyumsuzluk vatandaşın hizmet almakta zorluk çekmesine neden olur. Ego savaşları Ankara'ya kadar uzanır. Sonra iş 'benim abim senin abini döver'e kadar gider.

Kötüyü çağırmayalım ama il il bildiğimiz örnekler var. Bu yüzden güzel şehrimiz Konya için, şehrin denge unsuru vakur isimlerine ne kadar teşekkür etsek az.

Zaman zaman size o isimleri anlatıyorum. Bugün uzun süredir aklımda olan ama yazma fırsatım ancak oluşan değerli Valimiz Vahdettin Özkan Bey'den bahsedeceğim.

Göreve geldiği ilk günden beri öncelikle hızla şehri tanıyan şehrin dinamiklerini anlayan ve ona göre yönetim şekli geliştiren bir isimden bahsediyorum.

Reklam olayını hiç sevmeyen PR çalışmalarına katılmayan ama perde arkasından ince ince büyük bir titizlikle şehri yöneten bir isim.

Büyükşehir belediye başkanından, ilçe belediye başkanlarına, kaymakamlara, siyasi parti il başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve şehrin diğer unsurlarına kadar herkesle uyumlu herkesle iyi iletişim kuran 'ağabey' bir kişilik Vahdettin Özkan…

Dışarıdan tanıyanlar veya kendi istediklerini ona yaptıramayanlar elbette bazı ufak tefek olumsuz cümleler kurabilir.

Lakin kendisini süreç içerisinde anlayanlar bunun için illa ki özür dilemiştir veya dileyecektir. Yaşadığımız son örneklerden sonra gönül rahatlığı ile bu cümleyi kurabilirim: Konya'ya gelmiş geçmiş ismini altın harflerle yazdıracak en önemli valilerden birinin yönetimi altındayız.

Üstelik Konya onun döneminde Kürt kökenli yedi vatandaşımızın öldürülmesi veya Şehir Hastanesi’ndeki doktorumuzun katledilmesi gibi altından kalkılması zor vakalar yaşadı. Vali bey bu ve bunun gibi daha birçoğunu basındaki arkadaşların bile duymadığı olayları büyük bir özveri ve ihtimam ile yönetti. Hele deprem zamanında ilk günden itibaren herkesi teyakkuza geçirerek Hatay'a gitti. Yine hiç reklam peşinde olmadan gece gündüz Hatay'da yaraları sarmaya çalıştı. 2 ay hiç Konya'ya yüzü görmedi. Orada çoğu zaman arabada son günlerde ise konteynerde kaldı. İnanılmaz bir gayretle insanüstü bir özveri ile çalıştı. Bizler çok bilmesek de İçişleri Bakanlığı'ndan defalarca takdir aldı.

Vali Bey ile ilgili çok özel cümleler kurabilirim kendisini uzaktan takip eden bir gazeteci olarak sizlere onu daha da anlatabilirim ama bu kadarı yeterli.

Malumunuz önümüzdeki günlerde valiler kararnamesi yayınlanacak. Birçok şehrin valisi değişecek. Sayın Cumhurbaşkanından ve Konyalı hemşehrimiz Sayın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan bir istirhamımız var. Valimiz Vahdettin Özkan Bey'in en azından bir dönem daha Konya'da devam etmesi en büyük arzumuz. Zira Konya yönetim olarak son yıllardaki en uyumlu halini yaşıyor bunun baş mimarlarından biri de Vali Vahdettin Özkan Bey'dir.

Kendisi ne düşünür burada kalmak ister mi doğrusu bilmiyorum. Lakin Konya Sayın Özkan'ı çok sevdi.

Dileriz şehirdeki bu uyum daim olur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emrullah Nergiz Arşivi