Gülşen Çopur

Gülşen Çopur

Şehirde Yoğun Gündem

Dün şehir epey hareketli bir gün geçirdi…

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nde başlayan programlar en son Kadın Mutfak Akademisi Lansman Töreni ile son bu buldu. Tüm programlardan kısa kısa notlar aktarıp şehirde neler olmuş özet geçmekte fayda var.

Öncelikle Çatalhöyük…

Neolitik dönemin toplu konutları denebilecek konut örneklerine sahip Konya’nın en değerli tarihi alanlarından birisi…

Kim ne derse desin Çatalhöyük bu son sürece kadar hiç böylesine bir ilgi ve alaka görmemişti. Bu durum en çok tarihçileri üzüyordu. Çünkü elimizde 9400 yıllık bir macerayı içinde barındıran görkemli bir tarih kalıntısı var ve burada bir çok ilkler gerçekleşmiş fakat bunu Göbeklitepe kadar parlatıp ilgi çeker hale getirememiştik.

Ta ki şimdiye kadar…

UNESCO Dünya Mirasları’ndan biri olan Çatalhöyük için hummalı bir çalışma söz konusu…

Başkan Uğur İbrahim Altay, Çatalhöyük’ü tıpkı diğer eski yerleşim yerleri gibi marka haline getirmekte kararlı…

Zira müthiş emek harcanan ilmek ilmek işlenen ahşap bir karşılama merkezi hazırlanıyor.

Yine Başkan’dan duyduğumuz bir bilgiye göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Çatalhöyük için 12 milyon liralık bir hibe desteği de gelmiş. Demek ki bu bölgenin önemini sadece şehrin bürokrasisi değil bakanlarımız da biliyor, görüyor ve katkı sağlıyor…

*******

SAĞLIKTA GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ

Gazetecilerin ikinci durağı 87 No’lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış töreniydi.

Arsa tahsisi Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan ve Şakalak Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gen Bey tarafından yapımı üstlenilen Aile Sağlığı Merkezi yoğun katılımla resmi açılış yaptı.

Merkezin Sorumlu Doktoru Ebru Özoğlu, özel hastane standartlarında bir merkez olması sebebiyle gelen hastaların içeri girerken çekindiğini bile söyledi.

Böylesine konforlu bir aile sağlığı merkezini şehre kazandıran Yusuf Genç Bey’e teşekkür etmek gerek. Böyle hayırsever insanların sayısının artması tek temennimiz…

******

KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi yeni sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Dün başlayan 'İman Ayetleri Hat Sergisi' de bunlardan belki de en nadide olanıydı.

Depeler Kardeşler olarak da bilinen hattat kardeşlerin elinden çıkan geleneksel sergide bu yıl ‘Ey iman edenler’ hitabıyla başlayan ayetler seçilerek müthiş eserler hazırlanmış.

Sergi 11 ilin ardından şimdide Konya’da muhataplarıyla buluşuyor.

Tabi dünkü açılış töreni de Ömer Bolat’ın eski MÜSİAD başkanı olması sebebiyle yoğun bir protokole ev sahipliği yaptı.

13 Eylül’e kadar sürecek ve sanatseverlerin birkaç kez ziyaret edeceği bu sergiye yolunuz düşmeli derim…

Son olarak bir dipnot geçmek gerekirse programda Başkan Altay,  Mevlana Caddesi’nde bulunan eski tekel binasının olduğu yere yeni bir kültür merkezi yapacaklarının da müjdesi verdi.

Kültür ve sanatın bolca aktivitelerle taçlandığı şehrimize yeni bir kültür merkezi yapılması bence her açıdan sevindirici…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Çopur Arşivi