Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Sakin ve Sağlam Adımlarla

Konyaspor ligin 6. haftasında deplasman evimiz Eskişehir`de Hatayspor`u tek golle mağlup ederek haftayı üç puanla tamamladı.

Maçın genel bir değerlendirmesini yapacak olursak. İlk yarıda hem rakibimiz hem de takımımız net gol pozisyonlarına giremediler. Maç genel olarak orta sahada geçti ve orta saha oyuncularının mücadele isteksizliğini ve yetersizliğini gösterdi. Takımımızda Soner ve Amir il yarı çok iyi bir görüntü vermediler. Bunun yanında sağ kanattaki Muriç de çok etkisiz ve dirençsiz göründü. Haliyle İlhan Hoca ikinci yarının başında Muriç`i oyundan aldı.

Ikinci yarının başında Paz`ın oyuna girmesi ile orta saha üstünlüğünü ele geçirdik ve 65 dakikada yine Paz`la golü bulduk. İlk yarıda çok etkisiz olan Soner forvet arkasına geçince daha etkin bir rol üstlendi ve golün asistini yaptı. Golü bulduktan sonra hem organize hem de kontra atak fırsatlarını oldukça fazla yakaladık. Ancak yine geçen haftaki gibi bu fırsatları değerlendiremedik. Özellikle Soner bu fırsatları gole çevirmede yetersiz kaldı ve gerektiğinde vermesi gereken pasları maalesef vermedi. Tabii bunların hepsi birer ders. Hem Soner hem de diğer oyuncularımızla birlikte hocamız bu durumu değerlendirecek, gerekli tedbirleri alacaktır.

6 hafta boyunca hiç gol yemeyen dolayısıyla namağlup takımımız maç fazlasıyla ligde lider konumunda. Süper Lig'de gol yememek büyük başarı. Bunu görmezden gelmek doğru olmaz. Ancak unutulmamalıdır ki; takımımız bir gün gol yiyecek. Bu gol yememe durumu takım üzerinde strese neden olmamalı. Ayrıca takımımızın gol yemediğini sürekli manşet yapmak hem İstanbul medyasını hem de hakemleri olumsuz etkileyebilir. Şunu çok net biliyoruz ki; biz ne zaman kendimizi göstersek ve medyada göz önünde bulunsak sihirli bir değnek hemen ortaya çıkıyor ve bizim kafamızda bu değneği paralıyor. Önümüzdeki hafta Galatasaray deplasmanına gideceğimizi de düşünürsek muhtemel bir hakem faciası ile karşı karşıya kalabileceğimizi unutmamalıyız. Açıkçası milli ara öncesi Galatasaray`la maç yapmanın gol yemeyen takımımız için iyi olmayacağını düşünmüyorum. Bu düşüncemin sebebi; kesinlikle rakip değil. Tek sebep maçı yönetecek olan hakeme güvensizliğimdir. Bu nedenle hafta boyunca taraftarımızın sosyal medyada rakip taraftarlarının tahrik edici sataşmalarına karşı dikkatli olmasını istiyor ve bekliyorum. Bizler bize yakışan şekilde takımımızı destekleyelim. Yolumuza sakin, sessiz ve sağlam adımlarla devam etmemiz bizim için çok hayırlı olacaktır.

Gelecek hafta deplasmanda mücadele edecek takımımıza güvenimizin sonsuz olduğunu tekrar belirterek başarılar diliyorum.

Saygı ve Selamlarımla...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi