Gülşen Çopur

Gülşen Çopur

‘Reform’ Konya’yı Rahatlatır Mı?

Biliyorsunuz, Konya’da ve birçok büyük ilde devlet hastanelerinde randevu alınması ile ilgili sorun yaşanıyor.

Ve bu sorun uzunca bir süredir gündemde…

Özellikle pandemi sürecinin ardından MHRS’deki bazı bölümlerden sürekli takip etseniz dahi randevu alamıyorsunuz.

Aslında önemli hastalıklara bakan bölümlerin hastalarından daha fazla şikayet duyuyoruz. Çoğu zaman belli günlerde önemli ilaçlar alması gereken hastalar sıkıntılar yaşayabiliyorlar.

Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı, bir ‘Beyaz Reform’ başlattı.

Önceki günde Bakan Fahrettin Koca konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Buna göre, çok yoğun olan bölümlerde mesai saatlerinin dışında ek hasta kabulü yapılabilecek.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nden Konya’ya yansımaları hakkında ufak bilgiler öğrendim.

Bu konuda en muzdarip hastane olan Şehir Hastanesi’nde saat 17.00’dan sonra ek randevu sistemine geçilmeye başlamış. Ilgın ve Akşehir gibi bazı ilçelerdeki hastanelerde de ek randevu söz konusu…

Umarım bu ekstra mesailer biraz daha rahatlamaya sebep olur…

Son olarak, vatandaşlardan gelen ikinci bir şikayeti daha belirtmek de fayda var. Aldığımız duyumlara göre bazı hastanelerimizde temizlik konusunda sorunlar yaşanıyormuş. Odalarda ve lavabolarda temizlik şartlarının biraz daha iyileştirilmesini talep ediyorlar.

Bizden söylemesi…

*****

SELÇUK BAŞKAN NE DER?

Konya'da faaliyet gösteren Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası Kasım ayında seçime gidecekler.

Seçim tarihlerinin netleşmesi üzerine başkanlık için aday olması muhtemel isimler hakkında varyasyonlar, seçenekler, istekler havada uçuşmaya başladı.

Mevcut başkanlarla ilgili de soru işaretleri sürerken, dün Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, tekrar aday olmayacağını açıkladı. Başkan Kütükcü’ye şimdiden başkanlığı sürecinde Konya’ya kattıkları için teşekkür ederiz…

Bu açıklamanın ardından gözler elbette Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’e çevrildi.

Başkan Öztürk de 2 buçuk dönemlik başkanlık dönemini dolu dolu geçirdi. Fakat hem üyelerden hem de kulislerden sık sık duyduğumuz üzere Selçuk Başkan kendisine 2 dönemlik bir başkanlık süresi biçmiş ve dolunca bırakacağını söylemişti.

Peki, Başkan Öztürk’ten de Kütükcü’nün yaptığı gibi bir ‘bırakıyorum’ açıklaması ilerleyen günlerde gelir mi merak konusu?

*****

BU ŞEB-İ ARUS

EKSİK GEÇECEK…

Hafta başı muhabir arkadaşlarımız Halil Yılmazer ve Gizem Başar, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’a bir ziyaret gerçekleştirerek güzel bir röportaj yaptılar.

Uzun zamandır şehirde merak konusu olan Kubbe-i Hadra’yı sorduk Abdüssettar Bey’e…

Kendisi de gayet tatmin edici cevaplar vermiş. Yeri müdür beye tekrar teşekkür ederiz.

Röportajın haberdeki detaylarına girip tekrara düşmeye niyetim yok elbette…

Fakat sohbetin perde arkasını arkadaşlarımla istişare ederken, Abdüssettar Bey’in epey dolu olduğunun resmi çıktı ortaya…

Müdür bey genel anlamda kendisi ile istişare edilen her konuda cevapsız soru bırakmadığını yineleyerek, biraz sitem etmiş. Söylemlerinde Kubbe-i Hadra konusunda epey hassas davrandıklarını ve bu hassasiyetlerine karşılık yapılan eleştirileri hak etmediklerini de belirtiyor.

Tabi bizler de Konya olarak özlediğimiz Yeşil Kubbe’yi görmeyi bekliyoruz. Abdüssettar Bey Kubbe’nin gelecek yaza tam anlamıyla biteceğini ifade etti. Bir kış, bir yaz daha bekleyeceğiz…

Bu Şeb-i Arus eksik geçecek anlaşılan…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Çopur Arşivi