Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Konyaspor ve Yeni Sezon

Konyaspor`umuz 2021-2022 sezonunu tarihi bir başarı ile tamamlayarak ligi 3. sırada tamamladı ve Avrupa Konferans Ligine katılmaya hak kazandı. Yönetim bu başarıyla birlikte daha lig bitmeden gidecek ve gönderilecek oyuncuları da dikkate alarak kaliteli transferleri yapmaya başladı. Uzun yıllar beklediğimiz ve özlediğimiz bu yönetim anlayışı bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Takımımız yaz kampına birkaç transfer haricinde tam olarak başladı. Kamp sırasında Abdülkerim satılırken Calvo takıma dahil oldu ki bu değişim takımın temel alt yapısının korunmasında önemli bir adımdı. Genel olarak yapılan transfer politikasının oldukça iyi yönde seyrettiğini, giden ve gelen oyuncular arasında kaliteli bir değişimin olduğunu söyleyebiliriz. Ancak hala takımın belli bölgelerinde ELZEM transferlere ihtiyacının olduğunu söylemeliyiz.

Yukarıda da dediğim gibi Avrupa konferans ligine katılan takımımız ilk eleme maçlarını Bate ile yaparak turu geçti. İkinci eleme maçında Vaduz ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Üç maçta da takımımız üstün bir oyun sergileyerek Avrupa macerası için bizleri ziyadesiyle umutlandırdı. Tabi bu umudun temel sebebi; takımımızın geçen seneden kaldığı yerden devam ettiği görüntüsünden kaynaklıydı.  Bu umut sadece Avrupa için değil lig için de geçerli.

Lige erken başlamak hem mental hem de fiziksel olarak bazen negatif etkiler oluşturabiliyor. Oyuncular tam dinlenemiyor ve kendilerini zihinsel olarak yenileyemeyebiliyorlar.  Bu olağan bir durum. Ancak biz bu durumu Avrupa maçlarında çok hissetmedik. Oyuncularımız hem oyun olarak hem de istek olarak oldukça iyi performans sergilediler. Ancak ligin ilk maçında Ankaragücü`ne konuk olan takımımız ilk 25 dakikada mental olarak Avrupa maçlarında kalmış gibiydi. Hem paslarda hem tercihlerde oldukça fazla hata yaptı. Bu düşüş ilk lig maçı için normal değildi. Ancak gelecek maçlarda bu tür aksaklıkların olmaması açısından belki de hayırlı oldu. Hoca maç sonu bu durumu ağır bir şekilde eleştirdi ve kabul edilemez buldu. Bu tür düşüşlerin ilerde bizi zor duruma düşüreceğinin farkında olduğunu net bir şekilde ifade etti. Ankaragücü maçı sonuç itibari ile kabul edilebilir olsa da oyun olarak bizleri huzursuz etti. İnşallah ileri ki maçlarda böyle bir durum ile karşı karşıya kalmayız.

Konyaspor yönetimi ilk yılında çok başarılı bir dönem geçirdi. Lig 3.`lüğü, basketbol takımının süperliğe çıkışı ve borçların önemli oranda azaltılması bu başarılı yönetim tarzının sonuçları. Sayın Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin bu yönetim anlayışının devamı niteliğindeki transfer politikası taktire şayan bir şekilde devam etti.

Transferlerin büyük bir kısmının tamamlanmasına rağmen takımdan ayrılan Ahmet Hassan yerine (Muhammet Demir transfer edilmiş olsa da) hala iyi bir SANTROFORA ihtiyaç olduğu 4 resmi maçta da net bir şekilde görüldü. Bu bölgeye ihtiyaç olduğu görülmesine rağmen Yönetiminin gerekli aksiyonu almakta geç kaldığını düşünenlerdenim. Bu bölgeye acil bir transferi gerekli olduğu net görülüyor. Bu bölgeyle birlikte sol kanada ve sağ stopere de transferler gerekli görünüyor. Adil ve Uğurcan stoper için düşünüldüğü açık olsa da o bölgede gelecekte sıkıntı yaşayabileceğimiz de açık. Ayrıca Bytygi`nin olmadığı zamanlarda o kanattan ataklarımız zayıf kalıyor. Amilton`un yetersiz olduğu geçen seneden biliniyor.  Bu nedenle Amilton`un sözleşmesinin fesih edilip yerine daha kaliteli bir kanat oyuncusunun alınması gerektiği kanaatindeyim.

Konyaspor`umuz oynadığı Avrupa maçları ile bizleri mutlu ederek gelecek maçlar için umutlandırdı. Ankaragücü maçı da bizlerin daha itidalli hareket etmemiz gerektiği konusunda ders verdi. Bu maçlarla yeni sezonda daha dikkatli ve itidalli davranarak geçen seneki başarıyı yakalayabileceğimizi görmüş olduk. Yeni sezonun sakatlıksız ve sorunsuz bir şekilde geçmesini temenni ediyorum.

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi