Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya’da Vekil Listeleri Nasıl Şekillenecek?

Seçim sathına yaklaşıldığı için birkaç haftadır siyaset yazıyoruz ya hani… Bazılarının canını sıkıyor bu durum. Bize kızanlar oluyor.

Listede kendi adını veya destek verdiği bir ismi göremeyenler de kızıyor, oy oranını düşük bulan partililerde.

Gerçeğin alıcısı maalesef az. İnsanların duymak istediklerini yazsak çizsek sizden iyi kimse yok.

Bu kadarcık sitemimiz olsun. Ve asıl konumuza gelelim

Konya’da vekil listelerinin şekillenmesi ile ilgili birden çok denklem mevcut.

Buradaki süreç 6’lı masada çatlak oluşturabileceği gibi doğru yolda gidilirse sürpriz sonuçlar doğuracak neticeler de alınabilir.

Sizlere daha evvel AK Parti’nin yıldızlar geçidi şeklinde bir liste hazırlığı yaptığını şehirde ilk olarak yazmıştım. Eğer 6’lı masadaki liderlerden biri veya birden fazlası Konya’dan aday olmak isterse işin rengi değişecek. Özellikle ikinci parti konumundaki CHP’yi bu seviyeye taşıyan il başkanının arka sıralarda yer alması kazanların kaynamasına neden olabilir.

İYİ Parti’de ise seçilen mevcut yönetim hızlı bir ivme almak istiyor. Lakin aldığım bilgilere göre mevcut vekilin Kadir Ulusoy yönetimini desteklemediği bir süreç yaşanmış. Genel merkezde de bazı üst düzey isimler delegelerle farklı temaslarda bulunmuş. Kadir Başkan birçok tabuyu yıkarak başkan oldu. Destekçisi çok. Bu yüzden İYİ partide ön görülmesi zor bir süreç bizi bekliyor.

AK Parti’nin önemli isimleri Konya’da liste başı yapacağını varsayarsak muhalefet de buna göre bir strateji geliştirecektir. Ancak ortada bir satranç tahtası var. Ve zor bir oyun tarafları bekliyor.

Yıldızlara karşılık yıldızlar mı, yoksa daha az bilinen isimler mi yarışacak? Maalesef 6’lı masa henüz Cumhurbaşkanı adayını dahi belirleyemediği için şehirlerde de ne yapacağı büyük soru işareti. Ve bu durum küçüklü büyüklü partilerin teşkilatlarında ciddi rahatsızlıklar oluşturuyor.

Cumhur İttifakı vekil listeleri konusunda STK’lar ve vatandaşlar nezdinde önemli çalışmalar yaptırıyor. Ancak Millet İttifakı’nda büyük soru işaretleri olduğu için bir bilinmezlik sarmalı devam ediyor. Seçimlere 3 aydan biraz fazla bir süre var ama gelinen nokta bu. Gerçekten garip!

MEVLANA YILI HAZIRLIKLARI TAM GAZ

Hazreti Mevlâna’nın vefatının 750. Yılı münasebetiyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023’ü Mevlana Yılı ilan etmesinin ardından şehirde bir dizi hareketlilik dikkat çekiyor.

Başta Konya olmak üzere ülke ve yurtdışında Hz. Pir’le ilgili önemli etkinlikler düzenlenecek.

Bütün organizasyonlar başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde ilerleyecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay hazırlıklar kapsamında dar çerçeveli toplantılar yaparak şehirdeki birçok kesimin bu süreçle ilgili fikirlerini alıyor. Projesi olanların projelerini dinliyor. Sonradan ‘bu niye yanlıştı şöyle olsaydı daha iyiydi’ denilmemesi için fikri olanların bunu gerek bizler aracılığıyla gerekse sosyal medyadan başkanı etiketleyerek yazması yeterli.

Şehir imajını zedelemeyen ayakları yere basan her türlü fikir değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Bizler de bu toplantılardan birinde konuyla ilgili fikirlerimizi usulünce ilettik. Başkan gayet yapıcı bir şekilde notlarını aldı.

Şeffaf ve katılımcı yönetim bu demek oluyor bence. İyiye iyi demek boynumuzun borcu…

DUALAR KABUL OLDU, BEREKET YAĞIYOR

Tek bir tanesine binlerce kez şükürler olsun. Ocak ayında Şubat’ın başında bahar günü gibi 8-10 derece sıcaklıkları güneşli havaları görünce endişemiz çok artmıştı. Konya’da ocak ayında sulama sistemlerini çalıştıran çiftçiler gördük.

Aylardır beklediğimiz karı Allah nasip etti. Aralık’ta Ocak’ta nasip değilmiş ama Şubat’ta beklenen özlenen yağış geldi. Geç geldi ama rabbim yine duaları geri çevirmedi. İnşallah bereketli olur.

Yer altı su seviyemiz normalin çok altına inmişti. Her yıl kuraklık ile uğraşmak zor gerçekten.

Konya Ovası kuraklıktan inliyordu.

O yüzden bu yağan kar değil, berekettir. Birimize ikimize değil, çiftçimize gıdacımıza değil her ferdimize yarayan bir bereket bu...

Şu güzel havayı görünce ayrıca mutlu oluyor insan. Ne olur bol bol dua edelim.

Rabbim hayırlısından bereketini vermeye devam etsin... Şehir merkezinde ve şehirlerarası yollarda bir miktar sıkıntı yaşayabiliriz ama olsun zahmetsiz rahmet olmaz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emrullah Nergiz Arşivi