Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya’da Siyaset Isınıyor

Ülkenin kaderini etkileyecek 14 Mayıs seçimlerine hızla yaklaşıyoruz.

20 yıllık AK Parti iktidarı devam mı edecek yoksa yeni bir sürece mi girilecek? Siyasetin aylardır en önemli merak konusu bu…

6’lı masa adı verilen birlik, aylardır yaptığı toplantılardan bir netice alamamış görünüyor. Eğer aylar önce adaylarını belirlediler ve bir strateji dâhilinde bunu kamuoyuna açıklamadan süreci yönetiyorlarsa bu başka bir garabet…

1 yıl önce aday belli olmuş olsaydı doğal olarak o masanın lideri olacaktı. Diğer partilerin kurumsal kimliği ve liderleri ikinci adam pozisyonuna düşmüş olacaktı. Muhtemelen bu fikriyat ile oyalanıp duruyorlar. Kimse koltuğundan olmak istemiyor yani.

Daha da ilginç zamanlar yaşayabilme ihtimalimiz yüksek.

Güzel şehrimiz seçimlerin heyecanla yaşanacağı konumlardan biri. Zira muhalefet belki de hiç olmadığı kadar iddialı. Küçüğü büyüğü Konya için ağzını açtı mı %20 oydan bahsediyor.

Peki, gerçek öyle mi irdeleyelim.

Elbette siyasette 24 saatte çok şey değişir. Hele hele seçim havasına girildiğinde işin renginin çok farklı olduğunu defalarca müşahede ettik.

Kazan kaynamaya başladı. Yakında fokurtuları daha gür duyacağız.

KONYA’DA İKİ LİSTE YARIŞIRSA…

Bugünkü konjonktüre göre Konya’da iki liste yarışacak. Cumhur İttifakı 40 ilde seçimlere birlikte gitmeyi planlıyor. Konya’da o illerden biri. Maksimum milletvekili sayısına ulaşmak için yeni sisteme göre küçük küçük partiler ile seçime girmek mantıklı değil. Bu yüzden Konya’da Cumhur İttifakı AK Parti listelerinden; Millet İttifakı ise eğer o vakte kadar dağılmaz ise CHP listesinden seçimlere girebilir.

Bu durumun avantajları ve dezavantajları var elbette. Yapılan hesaplamalar son ana kadar sürecek.

CHP, yapılan bütün büyük şirketlerin anketlerine göre Konya’da ikinci parti konumunda. %14-16 bandında oya sahipler.

İl başkanı Gökhan Tozoğlu’nun vefatından sonra İYİ Parti Konya’da ciddi bir dağılma süreci yaşadı. Son verilere göre oy oranları % 10’un altında. Yeniden toparlanma olacak mı izleyip göreceğiz.

Biliyorum diğer partilerdeki dostlarımız da oy oranlarını merak ediyor. İnanın bu iki büyük parti dışında HDP’yi bir kenara koyacak olursak kayda değer bir oran söylemek çok güç. Yarın ne olur bilinmez tabii…

KILIÇDAROĞLU BU SORUNUN CEVABINI GERÇEKTEN BİLMİYOR MU?

Geçen hafta Yörük Türkmen buluşması adı altında CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Konya’nın Akşehir ilçesine geldi. Burada türbe ziyareti yaptı. Kendisine seyit soyundan yakıştırmaları yapıldı.

Kemal Bey sahnede ‘böyle bir ortamda dahi neden bize oy vermiyorsunuz’ diye sordu Akşehirlilere!

Ekonomiden bahsetti fakirlikten dertlerden bahsetti. Hala ‘neden oy vermiyorsunuz’ dedi.

Yepyeni bir keşif yapmışçasına Akşehir’i il yapma sözü verdi. Onlarca yıldır muhalefet partileri Akşehir’e gelip il yapma sözü veriyor. Ve netice ortada. Dalga mı geçiyorsunuz Allah aşkına? Kemal Bey’e bu cümleyi söyletenlerin aklı başında mı?

İnsanların yıllardır aynı masalı dinlemekten bıktığını bilmemek bu sorunun en güzel yanıtı değil mi sizce de!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emrullah Nergiz Arşivi