Kirli Tiyatro

Karadeniz ekibi ve Konyasporumuzun mücadelesini izlerken şunu düşündüm, biz gerçekten futbol mücadelesi mi izliyoruz? Tamam Konyaspor’u tutuyoruz, üzülüyoruz seviniyoruz kahroluyoruz. Biz maçı sahada oynanır zannediyoruz. Her hafta her hafta birşeyler oluyor, dengeler değişiyor. Skorlar maç öncesi belirleniyor herşey çok net görünüyor. Ama biz yine avazımız çıktığı kadar bağırıyoruz, çağırıyoruz. Sadece biz değil gönülden takımına bağlı olan herkes. Destekliyoruz ya para verip maça gidiyoruz. Yetmiyor evimize yine bi ton para döküp maç yayınını alıyoruz. Yetmiyor ailemizi bırakıp Deplasmana gidiyoruz. Sahada futbol izlemek istiyoruz. Tiyatro izlemek istemiyoruz. Maçın hakemine bu sözlerim, daha üstündeki yöneticilerine, Futbol’u yönetenlere. Masa başında şampiyonluğa karar verenlere, düşenlere karar verenlere, galip gelene karar verene… bırakın şu işi artık, bırakalım biz de, büyük paralar dönen şu pis yuvayı dağıtmayı bırakın. Yetti kazandığınız paralar, yetti bu düzen kurma çabalarınız… Okan Buruk bağırıyor, Çağdaş Atan bağırıyor, İlhan Palut bağırıyor… herkes bağırıyor ama bir çözüm yok.. yok kardeşim yok.

Maçla ilgili ne söyleyebilirim ki,

Trabzona da hata yapıyor, Konya’ya da yapıyor… Bırak şu futbolu oynasın takımlar. Bırak kardeşim bırak. Şöyle bakıyorum nasıl hakem olmuş bu ismi kara olan adamlara… biri teknik direktör oğlu, biri yönetici oğlu, biri şunun yiğeni, biri bunun beşik kertmesi, herşey de arama motorlarında yazıyor bu arada. Basitçe tıklıyorsun bakıyorsun. Adamın basireti bağlanmış sanki, göremiyorsun Var’a gidiyorsun tüm teknoloji de yanında bu arada. Ama yine yok. Yapamıyor. Bir kuvvet bu adama görevini yaptırtmıyor.

Gördüm diyor penaltı pozisyonunu tamam kardeşim penaltı haklısın. Ama gördüm diyorsun da adam eliyle düzeltmiş, gördüm diyorsun bizim oyuncu adamın yüzüne krampon izi çıkartmış. Gördüm diyorsun net gördüm diyorsun tak Var’a çağırıyorlar. İptal ediyor. Komik misin kardeşim sen ? Kardeşim sen kural kitabına hakim değilsin onu anladım. Ama hiç mi maç izlemedin.

Gördüm diyorsun tereddütsüz veriyorsun ya hani ! Vücuttan seken topa penaltı veriyorsun.

Yahu kardeşim sen nasıl rahat uyuyorsun ?

Evine çocuklarına eşine ekmek götürüyorsun ya hani… bunca adamın hakkına giriyorsun bunları düşünmüyor musun ? Bırak kardeşim bırak… çekin perdeyi bitsin bu karanlık tiyatronuz.

Bırakın… Bırakın… Bırakın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Efe Şar Arşivi